Telefoni
19.11.2009 16:00
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bližnjica do mobilnih širokopasovnih storitev

Uvedba novega širokopasovnega modula
Uvedba novega širokopasovnega modula

Naročnikom v državah z omejenim dostopom do fiksnih omrežij, kjer je veliko povpraševanja po širokopasovnih povezavah, mobilni telefon pa predstavlja stroškovno najbolj ugoden način za dostop do interneta, Ericssonova tehnologija EDGE Evolution nudi izjemno priložnost. Ta bližnjica do mobilnih širokopasovnih storitev omrežjem GSM dodaja možnosti 3G, bistveno zmanjša zamude ter omogoča povečanje hitrosti prenosa podatkov za do 300 odstotkov. Potencialni trg za rešitev vključuje 4 milijarde uporabnikov omrežij GSM, ki bodo lahko z uporabo mobilnih telefonov kmalu brskali po spletu ter dostopali do družabnih omrežij in drugih večpredstavnostnih vsebin.

EDGE Evolution je pomemben tudi za uporabnike, ki že imajo dostop do mobilnih širokopasovnih storitev. Z višjo hitrostjo prenosa podatkov lahko obstoječa omrežja GSM dopolnijo in razširijo pokritost, še posebej tam, kjer obstoječa omrežja 3G ne zagotavljajo zanesljivih storitev. Več evropskih in azijskih operaterjev programsko opremo že uporablja in preizkuša v delujočih omrežjih.

Ulf Ewaldsson, podpredsednik in vodja skupine Product Area Radio v podjetju Ericsson, pravi: »Ponosni smo, da smo prvi ponudnik na svetu, ki nudi komercialno rešitev EDGE Evolution. Gre za zmogljivo mobilno širokopasovno tehnologijo, ki jo je mogoče vpeljati brez večjih omejitev. Operaterjem omogoča, da naslovijo trg s štirimi milijardami uporabnikov in zagotovijo stroškovno učinkovite širokopasovne storitve. To lahko dosežejo tudi v državah, kjer licence za omrežja tretje generacije sploh še niso bile podeljene. Predstavitev tehnologije je korak naprej pri uresničevanju naše zaveze, da ljudem po vsem svetu zagotovimo izboljšane komunikacije ter mobilni dostop do širokopasovnega interneta in na ta način zmanjšamo digitalni razkorak.«


Prijavi napako v članku