Telefoni
10.06.2018 07:55
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

BlackBerry se vrača v velikem slogu

BlackBerry se vrača v velikem slogu
BlackBerry se vrača v velikem slogu

Ko se podjetje Blackberry drži tistega, kar zna najbolje, mu le redko kdo lahko sledi. Škoda je edino to, da v tem primeru lahko govorimo le o telefonih, ki temeljijo na varnosti in so opremljeni s QWERTY tipkovnicami. Telefon Blackberry KeyOne je bila neke vrste vrnitev k obliki, ki je nekaj let živela v zatišju, torej je bilo logično, da bo Blackberry ponudil naslednika, ki bo prav tako navduševal s svojo tipkovnico. Govorimo o pametnem telefonu BlackBerry Key2, ki pa v primerjavi s predhodnikom prinaša nekoliko pametnejše delovanje tipkovnice in baterije, ki bo napravi zagotavljala do dva dni avtonomije delovanja, a bo kljub novostim opremljena s precej manjšim zaslonom od konkurentov.

BlackBerry Key2 je namreč opremljen z zaslonom s komaj 11,4-centimetrsko oziroma 4,5-palčno diagonalo in razmerjem stranic tri proti dve. Fizična tipkovnica je izjemno kakovostna in praktična za uporabo, je pa omejena le na simbole, ki jih prikazuje na tipkah, za vse ostale pa mora uporabnik uporabiti tipkovnico na zaslonu, ki zasede skoraj celotno površino majhnega zaslona. Po strojni plati pa novi telefon BlackBerry Key2 ni ravno do muh, saj so ga inženirji opremili s procesorjem Qualcomm Snapdragon 660, šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom s 64 gigabajti oziroma 128 gigabajti prostora (odvisno od različice). Tu je bilo odlično poskrbljeno tudi za zajem fotografij, saj sta na voljo kar dva digitalna fotoaparata ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk, pri čemer je en prilagojen za fotografiranje pri slabših svetlobnih pogojih, drugi pa za hitrejše ostrenje slik.

Telefonu BlackBerry Key2 dovolj dolgo avtonomijo delovanja zagotavlja baterija zmogljivosti 3.500 miliamper ur, saj ga lahko brez polnjenja uporabljamo do dva dni. Za varovanje informacij in učinkovito delovanje pa so na voljo tehnologije Dtek, Locker in Power Center. Novost bo na ameriškem trgu na voljo za nakup še pred koncem junija, trgovci pa bodo za vstopno različico zahtevali okoli preračunanih 550 evrov, kar pomeni, da bomo morali v Evropi zanj odšteti okoli 650 evrov.


Prijavi napako v članku