Prenosni računalniki
14.05.2014 06:38
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

BlackBerry poskuša srečo s poceni mobilnikom Z3 Jakarta

Poslovni pametni mobilni telefon Z3 Jakarta za relativno nizko maloprodajno ceno ponuja veliko!
Poslovni pametni mobilni telefon Z3 Jakarta za relativno nizko maloprodajno ceno ponuja veliko!

Prodaja poslovnih pametnih mobilnih telefonov BlackBerry je še vedno v prostem padu, podjetje BlackBerry Limited pa se utaplja v dolgovih. Zaradi tega so se vodilni odločili, da v prodajo ponudijo mobilnik, ki za relativno nizko maloprodajno ceno ponuja veliko. Tu gre za poslovni pametni mobilni telefon Z3 Jakarta, ki je bil pred kratkim razvit skupaj z inženirji podjetja Foxconn.

Pametni mobilni telefon BlackBerry Z3 Jakarta nas vsaj zlahka ne bo pustil na cedilu, saj je opremljen s 5-palčnim (12,7-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 540 x 960 slikovnih točk, 2-jedrnim procesorjem Qualcomm MSM8230 frekvence 1,2 gigaherca in poldrugim gigabajtom sistemskega pomnilnika. Preostala strojna oprema obsega še vgrajeni pomnilnik z osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika razširljivega preko pomnilniške kartice microSD, digitalni fotoaparat ločljivosti per milijonov točk in spletno kamero ločljivosti 1,1 milijonov točk. Zadostno avtonomijo delovanja zagotavlja baterija zmogljivosti 2.500 miliamerskih ur, na pomnilniku pa je nameščen mobilni operacijski sistem BlackBerry 10.2.1 z bogato paleto poslovnih aplikacij.

Mobilnik BlackBerry Z3 Jakarta bomo zlahka prenašali naokrog, saj meri le 140 x 72,8 x 9,29 milimetrov ter podpira mobilna omrežja 4G/LTE. Novost je trenutno naprodaj le onkraj luže, zanjo pa ameriški trgovci zahtevajo preračunanih 138 evrov. Pametni mobilni telefon BlackBerry Z3 Jakarta bo še pred koncem poletja za okoli 190 evrov naprodaj tudi v Evropi.


Prijavi napako v članku