Računalništvo, telefonija
25.04.2012 18:58
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

BIView na Dnevih slovenske informatike 2012

Prejšnji teden se je v Portorožu odvijala konferenca Dnevi slovenske informatike. Igor Korelič iz podjetja Result d.o.o. je predstavil BIView kot rešitev za učinkovitejše poslovanje v zdravstvu – primer Univerzitetni klinični center.
BIView na Dnevih slovenske informatike 2012
BIView na Dnevih slovenske informatike 2012

BIView je tehnologija, ki vodstvenim kadrom zagotavlja kvalitetno osnovo za sprejemanje poslovnih odločitev. Direktorji klinik UKC so uporabo rešitve BIView sprejeli kot izziv. Nastal je uspešen primer sodelovanja avtorjev kliničnega sistema Hipokrat, rešitve poslovnega obveščanja BIView in vsebinskih potreb poslovnih direktorjev klinik UKC.

Projekt je bil izveden z namenom ustvariti podporo raziskovalnemu in strokovnemu delu, predvsem na področjih, kjer se pojavljajo večje količine podatkov. Glavna funkcija rešitve BIView je namreč sposobnost pretvarjanja ogromnih količin podatkov v koristne informacije. Uporaba poslovne inteligence ponuja nemoteno poslovno delo in učinkovito upravljanje s sredstvi, ki so na razpolago zdravstveni ustanovi. Po vpeljavi sistema na klinikah UKC se je čas za pridobitev operativnih, finančnih in poslovnih kazalnikov zmanjšal iz predhodnih 30 dni na samo en dan. Ročno prenašanje podatkov iz različnih sistemov in starih preglednic ter ročno urejanje preglednic ni več potrebno. Omogočena je odprta pot za širitve analiz: operacijske dejavnosti, vezava poklicnih skupin, časi ambulantnih pregledov in zasedenost postelj.

Projekt BIView na klinikah UKC je primer dobre prakse, kako odpraviti ovire, ki preprečujejo večjo storilnost zdravstvenega sistema. Občinstvo na Dnevih slovenske informatike se je strinjalo, da takšna orodja kot je BIView zmanjšujejo klinična tveganja in nudijo podporo na področjjih stroškov, terminskega plana, trajanja, financiranja, potreb po kadrih, izbire izvajalcev, managementa organizacij ipd. Udeleženci konference so zaključili, da bo slovensko zdravstvo uspešno samo z ustrezno informacijsko podporo.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem RESULT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri RESULT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Result logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem RESULT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku