Življenjski slog
10.11.2023 11:20

Deli z drugimi:

Share

Bioresonančna terapija – pot do hitrejše samoozdravitve

»Bioresonančna metoda je veja energetske medicine, ki omogoča iskanje vzrokov za bolezni ter njihovo uspešno odpravljanje, kar privede do samoozdravitve.« Karin Rižner

Bioresonančna terapija je celovita metoda zdravljenja, ki je usmerjena k spodbujanju lastnih zdravilnih moči telesa. V Sloveniji je ena od bolj razširjenih komplementarnih metod zdravljenja, za katero se ljudje odločajo pri različnih bolezenskih stanjih in težavah.

S pomočjo bioresonančne naprave odkrijemo tipične frekvenčne vzorce snovi, virusov, bakterij, gliv, toksinov in težkih kovin ter ugotovimo njihov vpliv na telo in katere obremenitve povzročajo pri bolniku težave oz. bolezen.  Tako telo prejme zdravilna nihanja, hkrati pa ga razbremenimo motečih bolezenskih nihanj, s čimer dosežemo vzpostavitev resonance – ravnovesja v telesu, ki je v bistvu telesu lastna regulacija.

V človeškem telesu so prisotna elektromagnetna nihanja od zelo kratkih do zelo dolgih valovnih dolžin. Telo vzpostavlja dinamično ravnovesje z avtoregulacijo, ki uravnava normalna in tudi bolezenska nihanja. Bolezenska nihanja nastanejo zaradi vplivov iz okolja (elektrosmog, strupene sestavine iz hrane, težke kovine iz okolja …) ali zaradi bolezenskih stanj v telesu. Ko se ravnovesje v telesu poruši, se razvije bolezen.

Kako deluje bioresonančna terapija?

Pri bioresonančni terapiji se uporablja terapevtska naprava, ki na popolnoma neboleč način in brez kakršnih koli kemikalij pomaga odkriti in zdraviti patološka stanja v telesu, ki so vzrok za različne težave. Sposobnost samoozdravitve je ponovno aktivirana.

Vsaka snov, vsaka celica v telesu, tkivo in vsak organ imajo poleg svoje kemijske ali materialne sestave tudi fizikalno informacijo, ki je v obliki spektra različnih frekvenc elektromagnetnih nihanj, kar imenujemo frekvenčni vzorec. Na ta način med seboj neprestano komunicirajo, nihanja le-teh pa beležimo ter uporabimo v diagnostične in terapevtske namene s pomočjo bioresonančne naprave. Med številnimi celicami vsaka prepozna nihanje, ki je namenjeno točno njej, in ko sprejme natančno takšno elektromagnetno nihanje, ki ga potrebuje, nastane resonanca.

Vsak posameznik med nami ima svojo specifično sliko nihanj, ki daje informacijo o tem, ali je človek zdrav ali je morebiti prisotna kakšna bolezen. Tako ločimo fiziološka ali harmonična nihanja, ki so značilna za zdravega posameznika, kateri lahko samoregulira telesne procese. V nasprotnem primeru so nihanja patološka ali neharmonična in označujejo bolnega posameznika. Ravno na tem mestu ima svojo vlogo bioresonanca, ki lahko neharmonična nihanja odkrije in s pomočjo ustreznih informacij, ki jih aparat oddaja, sproži v telesu reakcijo,  ki uspešno razbremeni telo patoloških informacij.

Cilj bioresonančne terapije je poiskati vzroke, ki povzročajo motnje v organizmu in jih pretvoriti v okrepljena fiziološka nihanja, ki telo vrnejo v ravnovesje. Bioresonančna metoda pospešuje samozdravljenje organizma kot celote, pri čemer organizem preide v akutno stanje. S tem se simptomi bolezni ojačajo, kar nam da vedeti, da smo z dražljajem uspeli vzbuditi pacientov imunski odziv. Na podlagi rezultatov postavimo diagnozo. To je ugotovitev o posameznih bremenitvah ter določimo vrsto in trajanje nadaljnjih terapij.

Kaj zdravi in kako poteka bioresonančna terapija?

Bioresonanca je terapevtska metoda, ki se uporablja za širok spekter zdravstvenih stanj, vključno z alergijami, prebavnimi motnjami, migrenami, kožnimi težavami, post-borelioznimi stanji, glivičnimi okužbami, izgorelostjo, hormonskimi neravnovesji, oslabljenim imunskim sistemom, obremenitvami s patogeni in še bi lahko naštevali.

Med pregledom pacient s prevodnimi elektrodami poveže svoje telesne informacije z napravo, ki jih analizira za določitev zdravstvenega stanja. Terapevt identificira in obravnava vzroke težav s povratno usmeritvijo prilagojenih frekvenc, da spodbudi samozdravljenje. Možni blagi odzivi vključujejo utrujenost in občasno vrtoglavico, ki pa kmalu po terapiji izzvenijo.

Za optimalne rezultate je potrebno aktivno sodelovanje pacienta: uživanje veliko vode, izogibanje določenim pijačam in hrani, zadostna količina spanca in sledenje terapevtovim navodilom. Pozitiven odnos in želja po okrevanju sta ključna za uspeh zdravljenja.

Zdravje je v rokah pacienta

Bioresonanca je postala najbolj priljubljena metoda alternativnega zdravljenja različnih težav in sodi tudi med najbolj uspešne. Mnogo je dejavnikov, ki vplivajo na naše zdravstveno stanje; kakovost prehrane, količina gibanja, duševno stanje, genske predispozicije, vplivi iz okolja. Zaradi slabe prehrane v telo vnesemo mnogo toksinov in premalo hranil; vitaminov in mineralov, zato naš imunski sistem oslabi. Stres in premalo gibanja lahko vplivata na nenavaden nivo hormonov. Zdravi smo, dokler je naše telo v ravnovesju.

Več o bioresonanci na www.vita-spa.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem Vita Spa.
Vas zanima več iz te teme?
zdravje


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več
Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več
Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Foto: Freepik Pametni zasloni Potrebujete ... Več