Računalništvo, telefonija
19.05.2013 16:44
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bill Gates ponovno najbogatejši Zemljan

Prvo mesto na lestvici najbogatejših ljudi na svetu je ponovno zasedel Bill Gates in tako prehitel mehiškega mogotca Carlosa Slima, ki je prvo mesto prevzel v prvi polovici leta 2010. Bogastvo ustanovitelja podjetja Microsoft je ocenjeno na preračunanih 56 milijard evrov.
Najbogatejši človek na svetu, Bill Gates, je v dobrodelne namene daroval že več kot 21 milijard evrov!
Najbogatejši človek na svetu, Bill Gates, je v dobrodelne namene daroval že več kot 21 milijard evrov!

Na lestvici najbogatejših Zemljanov, ki jo vsako leto objavi ameriška revija Bloomberg, ponovno kraljuje ustanovitelj Microsofta Bill Gates, saj je ta po dobrih dveh letih s »prestižnega« mesta izpodrinil mehiškega telekomunikacijskega tajkuna Carlosa Slima. Analitiki podjetja Bloomberg ocenjujejo, da se premoženje nekdanjega prvega moža najuspešnejšega programskega giganta giblje okoli preračunanih 56 milijard evrov, pri čemer je Bill Gates preračunanih 8 milijard evrov pridobil v zgolj nekaj mesecih.

Ustanovitelj Microsofta je najbogatejši Zemljan postal tako na račun povečanja vrednosti podjetja Microsoft kot drugih zasebnih naložb in finančnih dobičkov, pri čemer delnice računalniškega giganta predstavljajo zgolj četrtino njegovega premoženja. Mehiškemu telekomunikacijskemu tajkunu Carlosu Slimu pa posli niso šli dobro od rok, saj je možakar samo v zadnjem letu izgubil kar preračunano poldrugo milijardo evrov bogastva. Njegovo premoženje naj bi letos doživelo še en hud udarec, saj je tajkun pristal pod drobnogledom mehiških sodnih oblasti zaradi zlorabe monopola s telekomunikacijsko družbo América Móvil.

Pri tem velja še omeniti, da Bill Gates ni le najbogatejši Zemljan na modrem planetu, ampak tudi človek s širokim srcem. Preko organizacije Bill & Melinda Gates Foundation je namreč v dobrodelne namene daroval že več kot preračunanih 22 milijard evrov in to prakso bo nadaljeval še v prihodnje.


Prijavi napako v članku