Aplikacije in dodatni programi
03.11.2020 19:00

Deli z drugimi:

Share

BicikeLJ kmalu tudi z uradno aplikacijo

Projekt izposoje koles v Ljubljani, BicikeLJ je zaživel pred dobrimi devetimi leti. V tem času so si ljudje več kot sedem milijon krat izposodili kolo. Sedaj pa so začeli sistem nadgrajevati za še boljšo uporabniško izkušnjo.
BicikeLJ kmalu tudi z uradno aplikacijo
BicikeLJ kmalu tudi z uradno aplikacijo

Lastnik sistema Europlakat bo tako v vse terminale vgradil novo strojno opremo, ki tudi podpira novo generacijo programske opreme, so razložili pri MOLu.


Izposoja koles bo v obdobju destih dni, kolikor časa bo tudi trajala 400.000 evrov vredna nadgradnja, na voljo tako na starih kot tudi na novih terminalih.

Prav tako prihaja tudi uradna mobilna aplikacija, ki bo uporabnikom omogočala dostop do svojega uporabniškega računa, kjer bodo lahko spremljali razpoložljivost prostih koles in ključavnic ter si seveda tudi izposodili kolo. Do sedaj si je bilo kolo mogoče izposoditi le z enotno mestno kartico Urbano. Tudi ta bo še ostala v uporabi.

Nov sistem bo deloval z uporabo šestmestne PIN kode, ki se bo uporabniku posodobila v aplikaciji samodejno, in sicer tako, da bo obstoječi kodi na konec dodala dve ničli.

Tudi postajališča in število koles vztrajno širijo. Do sedaj je uporabnikom na voljo 610 koles in 61 postajališč po vsej Ljubljani. Do konca letošnjega leta nameravajo postaviti dodatnih deset novih postajališč.

Na žalost pa še ni uradne informacije, kdaj bo aplikacija pravzaprav zaživela.

Vas zanima več iz te teme?
aplikacije za telefone Android aplikacije

Prijavi napako v članku