Triki in nasveti
04.05.2013 12:56
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Beležnica Google Keep odslej tudi za Chrome

Vsestransko uporabna spletna storitev Google Keep je odslej v obliki razširitve na voljo tudi za uporabnike spletnega brskalnika Google Chrome. S pomočjo novosti lahko sezname, zapiske s fotografijami in glasovna sporočila izdelujemo tudi brez povezave v svetovni splet.
Spletno beležnico Google Keep je odslej moč uporabljati tudi na računalnikih z nameščenim brskalnikom Google Chrome.
Spletno beležnico Google Keep je odslej moč uporabljati tudi na računalnikih z nameščenim brskalnikom Google Chrome.

Spletna beležnica Google Keep omogoča hitro in enostavno izdelavo seznamov, zapiskov s fotografijami ter glasovnih sporočil. Medtem ko so njene prednosti vse doslej lahko koristili le uporabniki mobilnih naprav Android, je ta odslej v navezi s spletnim brskalnikom Google Chrome na voljo tudi za namizne in prenosne računalnike. Spletna beležnica Google Keep za shranjevanje podatkov koristi oblačno spletno storitev Google Drive, kar pomeni, da vam bodo seznami, zapiski in glasovna sporočila na voljo kjerkoli in kadarkoli.

Ker je spletna beležnica Google Keep »vgrajena« v spletni brskalnik Google Chrome, lahko sezname, zapiske s fotografijami in glasovna sporočila izdelujemo tudi brez povezave v svetovni splet. Ko pa bo internetna povezava ponovno na voljo, bo aplikacija samodejno poskrbela za sinhronizacijo vsebine z oblačno storitvijo Google Drive.

Za uporabo beležnice Google Keep znotraj spletnega brskalnika Google Chrome potrebujemo le razširitev, ki je dosegljiva na spletnem naslovu http://goo.gl/xoYU0. Za namestitev razširitve najprej kliknite na gumb »ADD TO CHROME« oziroma »DODAJ V CHROME« in nato še na »Add« oziroma »Dodaj«. Če pa se vam bo kje »zataknilo«, vam bodo seveda priskočili na pomoč strokovnjaki Foruma Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG).


Prijavi napako v članku