Telefoni
12.04.2011 11:12

Deli z drugimi:

Share

Belega mobilnika iPhone 4 ne bo!

Na belega iPhona 4 bo potrebno počakati le še slab mesec dni.
Na belega iPhona 4 bo potrebno počakati le še slab mesec dni.

O belem pametnem mobilnem telefonu Apple iPhone 4 je bilo napisanega veliko. To ne preseneča, saj je izjemno priljubljeni pametni mobilni telefon danes mogoče kupiti le v črni barvi. Uporabnikom mobilnega telefona iPhone 4 je na začetku februarja kanček upanja ulil Applov soustanovitelj Steve Wozniak. Ta je v izjavi za javnost potrdil, da bo beli iPhone (iPhone White) onkraj luže zagotovo naprodaj že konec februarja.

Kot vse kaže iz te moke žal ne bo kruha. Na spletnem portalu Apple Store je podjetje iz Cupertina nepričakovano odstranilo vse objave, ki so se navezovale na beli iPhone 4. Vključno s simboličnimi fotografijami. Verjetno se sprašujete, zakaj se je podjetje Apple v zadnjem trenutku odločilo, da ne bo pričelo s prodajo mobilnika iPhone White. Glavni razlog po vsej verjetnosti tiči v njegovem nasledniku, ki bo naprodaj že jeseni.

Ta naj bi namreč predstavljal evolucijo obstoječega modela. Neuradni podatki kažejo na to, da naj bi mobilnik iPhone 5 za prikazovanje slik uporabljal kar štiri palčni oziroma 10,2 centimetrski zaslon. Sama širina in višina mobilnika naj bi ostala nespremenjena. Za preračunavanje podatkov naj bi uporabljal dvojedrni procesor A5. Najnovejše govorice namigujejo celo na to, da naj bi bil hrbtni del v celoti iz aluminija. Cena novinca naj bi bila za nameček še povsem primerljiva z zdajšnjim modelom.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku