Triki in nasveti
19.01.2015 06:45

Deli z drugimi:

Share

Be My Eyes: Izjemna aplikacija za pomoč slepim in slabovidnim

Mobilna programska oprema “Be My Eyes” bo znatno povečala kakovost življenja slepim in slabovidnim.
Mobilna programska oprema “Be My Eyes” bo znatno povečala kakovost življenja slepim in slabovidnim.

Na svetu je kar 39 milijonov slepih, 256 milijonov pa jih trpi zaradi slabovidnosti. Zaradi tega so se programerji danskega podjetja Robocat odločili za pripravo izjemno zanimive programske opreme, ki bo znatno povečala kakovost življenja slepim in slabovidnim. Njihova mobilna programska oprema namreč pomoči potrebnim posameznikom “priskoči na pomoč” na način, da jih poveže z ljudmi, ki nimajo težav z vidom in so vedno pripravljeni pomagati sočloveku.

Mobilna programska oprema “Be My Eyes”, ki je trenutno žal na voljo le za pametne mobilne telefone in tablične računalnike iOS, poskrbi za vzpostavitev video klica med osebami s težavami z vidom in prostovoljci, ki nudijo pomoč. Uporabniki Applovih mobilnih naprav so aplikacijo “Be My Eyes” sprejeli z odprtimi rokami, saj trenutno šteje že več kot 25 tisoč prostovoljcev, ki so pripravljeni priskočiti na pomoč okoli 2.300 slepim ali slabovidnim osebam. Doslej so jim prostovoljci pomagali iz težav več kot 4.500 krat, število zahtevkov iz dneva v dan narašča.

Nadvse zanimiva mobilna programska oprema “Be My Eyes” je na voljo za brezplačen prenos na spletnem portalu App Store, in sicer na povezavi bit.ly/Be-My-Eyes. V primeru težav pri »namestitvi« ali uporabi novosti pa se po pomoč in nasvete seveda lahko zatečete na forum Računalniških novic (bit.ly/ForumRN).


Prijavi napako v članku