Računalništvo, telefonija
27.02.2021 14:30
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Barviti računalniki iMac s procesorjem M1X?

Novi računalniki Apple iMac naj bi bili znatno zmogljivejši v primerjavi z obstoječimi modeli.
Novi računalniki Apple iMac naj bi bili znatno zmogljivejši v primerjavi z obstoječimi modeli.

Če prisegate na osebne računalnike podjetja Apple, imamo dobro novico. Računalniški gigant naj bi kmalu povsem prenovil osebne računalnike iMac. Ti ne bodo deležni zgolj prenove strojne opreme, ampak tudi zunanjosti. Novi računalniki iMac naj bi bili na voljo v več različnih barvah, in sicer v sivi, črni, zeleni, modri in roza.

Poleg tega naj bi bili še znatno zmogljivejši v primerjavi z obstoječimi modeli. Apple jih bo namreč opremil s povsem novimi procesorji M1X. Novosti bi lahko podatke preračunavala s kar 16 procesorskimi jedri ali celo 32 procesorskimi sredicami, za grafične vsebine pa naj bi bilo na voljo 128 grafičnih jeder. Apple naj bi novost najprej preizkusil v praksi, uporabnikom pa bo seveda ponudil najboljšo rešitev.

Novi procesor M1X naj bi nudil do 100 odstotkov večjo zmogljivost v primerjavi z zdajšnjim procesorjem M1, a tu gre vsaj zaenkrat zgolj za govorice. Več o novih računalnikih iMac podjetja Apple naj bi bilo znanega kmalu. Upajmo le, da novinci ne bodo pretirano dražji v primerjavi z obstoječimi modeli.


Prijavi napako v članku