Računalništvo, telefonija
25.11.2005 10:07

Deli z drugimi:

Share

Banka Koper in sodobne kartične tehnologije

Banka Koper je bila zaradi tehnološke naprednosti, implementacije najvišjih standardov zagotavljanja varnosti in doseženih rezultatov na področju uvajanja pametnih kartic povabljena k sodelovanju na konferenčnem delu sejma Cartes 2005 v Parizu. Slednji je največji svetovni strokovni dogodek na področju kartičnih tehnologij in identifikacije. Pred tem je Banka Koper na povabilo organizatorjev sodelovala tudi na konferencah SmartCard v Opatiji in VASCO v Barceloni. S sodelovanjem na priznanih dogodkih s področja kartičnih tehnologij Banka Koper dokazuje svojo naprednost pri uvajanju tehnološko naprednih in komitentom prijaznih rešitev.

Sejma Cartes se vsako leto udeleži 16.000 obiskovalcev iz več kot 120 držav. Na njem je Banka Koper pripravila dve predstavitvi, in sicer samostojno na področju uvajanja večaplikativnih kartic, drugo pa na področju t. i. močne avtentikacije skupaj s podjetjem Xiring, ki je med največjimi svetovnimi ponudniki avtentikacijskih rešitev, rešitev za e-podpisovanje in varne transakcije. Na prvi predstavitvi je Banka Koper prikazala svoje pionirske rešitve na področju pametnih plačilnih kartic in izpostavila pomen slovenskega znanja pri razvoju komitentom prijaznih rešitev za elektronsko poslovanje. Te vključujejo uporabo pametne plačilne kartice v spletnem in telefonskem bančništvu, elektronski trgovini in na bankomatih. Na drugi predstavitvi pa je Banka Koper na konkretnem primeru prikazala, kako se komitent s pomočjo pametne kartice, ki zagotavlja večaplikativnost in večfunkcionalnost, varno prijavi v e-okolje. Poleg tega se je Banka Koper predstavila tudi na razstavnem prostoru konzorcija MULTOS, vodilnega ponudnika rešitev na področju večaplikativnih pametnih kartic, kjer je obiskovalcem sejma v živo prikazala svoje napredne rešitve.

Na opatijski konferenci SmartCard, ki so jo organizirali podjetje MBU, Ministrstvo za znanost in izobraževanje ter Hrvaška gospodarska zbornica, je Banka Koper predstavila svoje izkušnje ter kritične ugotovitve pri prehodu v okolje pametnih kartic. V Barceloni pa so strokovnjaki Banke Koper sodelovali na konferenci VASCO, kjer so največje svetovne finančne inštitucije predstavile svoje poglede na tokove v bančništvu.


Prijavi napako v članku