Računalništvo, telefonija
20.02.2015 12:28

Deli z drugimi:

Share

Avtomatski potni nalogi in nadzor nad službenimi vozili

Spletni program blackblox.web podjetjem poenostavlja obvladovanje stroškov ter izpolnjevanje zakonskih zahtev pri uporabi službenih vozil in mobilnem delu.
Avtomatski potni nalogi in nadzor nad službenimi vozili
Avtomatski potni nalogi in nadzor nad službenimi vozili

Pomanjkljiv nadzor nad uporabo službenih vozil podjetja izpostavlja finančnim, varnostnim in zakonskim tveganjem. Nova različica storitve blackblox.web ponuja celovite zmožnosti za zagotavljanje pregledne uporabe službenih vozil. Glavna novost je sistem za obvladovanje interesnih točk, ki omogoča uporabniško nastavljivo sporočanje prihoda ali odhoda vozila z določene lokacije. Gre za pridobitev, ki je koristna tako za spremljanje in obveščanje o poteku službenih poti ali dela na terenu kot tudi za varovanje vozil oziroma drugih premičnih sredstev. Med novostmi je še spremljanje delovnega časa, ki ga zaposleni porabijo pri vožnji, kar je uporabno še posebej za voznike, katerih delovni čas je podvržen strogim pravilom Zakona o delovnem času in obveznih počitkih mobilnih delavcev.

»Blackblox je izredno preprosta, vendar celovita rešitev, ki podjetjem zagotavlja vse vidike upravljanja s službenimi vozili. Poleg tega jim omogoča, da prek sledenja vozilom spremljajo izvajanje službenih nalog ter na podlagi kakovostnih informacij izboljšujejo delovno učinkovitost in storitve za stranke,« je povedal Tomaž Repar, direktor podjetja 3B+D.

Storitev blackblox.web odlikuje visoka poslovna vrednost. Ponuja namreč pregledne podatke za vodenje dela na terenu v realnem času, nadzor nad stroški službenih poti in spremljanje delovne uspešnosti. Poleg tega na enem mestu hrani vse zgodovinske podatke, grafične prikaze in poročila o službenih poteh za davčne preglede, delovne inšpekcije in druge revizije poslovanja.

Zaokrožene poslovne zmožnosti

Med glavnimi zmožnostmi sistema blackblox.web za poslovno uporabo so:

  • spremljanje vseh službenih vozil na enem mestu;
  • lokacijsko spremljanje vozil v realnem času ter zgodovina voženj;
  • spremljanje prihodov in odhodov ter vodenje interesnih točk;
  • vodenje stroškov, dokumentov in pomembnih dogodkov (goriva, gum, servisov in popravil, zavarovanj, registracij …);
  • spremljanje uporabe vozil po voznikih ter uporabe osebnega vozila v privatne namene in reklamiranje;
  • samodejna poročila o službenih vožnjah (potni nalogi), postankih ter delovnih urah, statistika voženj, minutni izpis;
  • varovanje vozil pred krajo;
  • komunikacija z vozniki za podjetja z dispečersko službo.

Rešitve za posebne zahteve

Ena glavnih prednosti sistema blackblox je, da je celotna strojna in programska rešitev plod strokovnjakov iz podjetja 3B+D. To uporabnikom zagotavlja hitro izvedbo prilagojenih rešitev, s katerimi podprejo posebnosti svojih poslovnih in delovnih procesov ter okrepijo konkurenčno prednost. Podjetje je tako izdelalo že več nišnih različic sistema blackblox za uporabnike, kot so ponudniki prevoznih storitev, reševalne in varnostne službe, komunalna in gradbena podjetja, proizvodna in skladiščno-logistična podjetja ter izvajalci vzdrževalnih storitev.

O podjetju 3B+D

3B+D d. o. o. je eno vodilnih slovenskih majhnih podjetij za trženje, razvoj in proizvodnjo telekomunikacijske opreme. Podjetje je na slovenskem tržišču že več kot 20 let prisotno s komunikacijskimi rešitvami za zdravstvene ustanove in logistiko, s svojimi izdelki pa uspešno nastopa tudi na tujih trgih. Sistemi za sledenje predstavljajo enega glavnih stebrov ponudbe, pri čemer ima 3B+D pri rešitvah za sledenje v voznih parkih v Sloveniji okrog 15-odstotni tržni delež.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem JARES d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri JARES d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem JARES d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku