Računalništvo, telefonija
20.07.2011 12:23

Deli z drugimi:

Share

ASUS U46 in U56 združujeta stil ter zmogljivosti

ASUS predstavlja nova modela prenosnih računalnikov, U46 in U56, ki ju odlikujeta tanka in lahka zasnova ter zgledne zmogljivosti. V ohišje atraktivnih barv je vgrajena druga generacija zmogljivih procesorjev Intel Core i3 ter i5, med novimi tehnologijami pa izstopata USB 3.0 ter rešitev USB Charger+, ki hitro napolni naprave, priklopljene na prenosnik.
ASUS U46 in U56 združujeta stil ter zmogljivosti
ASUS U46 in U56 združujeta stil ter zmogljivosti

Z debelino, manjšo od 25 mm, ter sodobnimi oblikovalskimi prijemi sta nova prenosnika U46 in U56 prava stilska izdelka. Prijetno zunanjost dopolnjuje tudi izbira kakovostnih materialov, predvsem aluminija. ASUS nova prenosnika namenja uporabnikom, ki cenijo kakovost in zmogljivosti, primerna sta praktično za vsakogar – od popotnikov do poslovnih uporabnikov. Tečaji zaslona so zasnovani za kar največji nagib, s katerim lahko uporabnik doseže zelo široke zorne kote. Model ASUS U46 ima vgrajen trenutno najtanjši 14-palčni zaslon na tržišču, saj je debel vsega 5,5 mm, U56 pa je opremljen s 15,6-palčnim zaslonom. Oba zaslona prikazujeta sliko v visoki ločljivosti (HD, 1366 x 768 pik).

Odlične zmogljivosti in trajanje baterije
Druga generacija procesorjev Intel Core i3 ter i5 še povečuje zmogljivosti na področju večopravilnosti in multimedije. Kljub visokim zmogljivostim pa znata prenosnika U46 in U56 tudi varčevati z energijo, ko uporabnik od njiju ne zahteva težkega dela, zato lahko z enim polnjenjem baterije dosegata do 10-urno avtonomijo delovanja. Model U46SV, opremljen z grafično kartico NVIDIA GeForce GT 540M 1GB GDDR3, je namenjen igričarjem, saj nudi visoke grafične zmogljivosti.

Narejeni z USB 3.0
Vsi modeli prenosnikov iz družine U46/U56 so opremljeni z vmesniki USB 3.0, ki ponuja do desetkrat hitrejši prenos podatkov od vmesnikov USB 2.0. Dodatno je ASUS prenosnike opremil s tehnologijo USB Charger+, ki hitro napolni naprave, povezane na prenosnik prek vmesnika USB. Funkcija, ki priklopljene naprave napolni bistveno hitreje kot standarni polnilci, deluje tudi takrat, ko je prenosnik izklopljen.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku