Računalništvo, telefonija
19.03.2015 07:40

Deli z drugimi:

Share

Asus TUF Sabertooth X99: Matra za računalniške mojstre!

Osnovna plošča Asus TUF Sabertooth X99 nas zagotovo nikoli ne bo pustila na cedilu!
Osnovna plošča Asus TUF Sabertooth X99 nas zagotovo nikoli ne bo pustila na cedilu!

Podjetje Asus že od nekdaj velja za enega izmed najboljši proizvajalcev osnovnih plošč na svetu, s pripravo plošče TUF Sabertooth X99 pa se je premaknilo meje mogočega. Izjemno zmogljivi izdelek je bil predstavljen na letošnjem računalniškem sejmu CEBIT 2015 in kot prvi izdelek namenjen domačin uporabnikom ponuja možnost uporabe kartic NVM Express.

Osnovna plošča Asus TUF Sabertooth X99 temelji na osnovi najnovejšega Intelovega sistemskega nabora X99 Express in je opremljena s podnožjem LGA 2011-v3, ki je pisano na kožo najzmogljivejšim Intelovim procesorjem Core i7. Nič manj zanimiva ni funkcionalnost TUF Detective, saj poskrbi, da se podatki v realnem času prikazujejo celo na pametnem mobilnem telefonu ali tabličnem računalniku. Za optimalno hlajenje skrbijo tehnologije TUF Thermal Armor, TUF Thermal Radar 2 in TUF ICe technologies, medtem ko so MOSFET čipovja celo z vojaškim certifikatom z vzdržljivost v vseh pogojih,

Asus TUF Sabertooth X99 za računalniške mojstre podpira vse kartice NVM Express ter nudi podporo za priključke PCI Express (PCIe) in M.2 PCI Express ter podpira celo najnovejše 2,5-palčne pogone Solid State s čipovjem SFF-8639 preko vmesnika SAS HD. Piko na i pa daje še priključek USB 3.1, ki v primerjavi s predhodnikom prinaša vrsto izboljšav. Novost je namreč na obeh straneh enaka, kar pomeni, da nam ni treba preverjati, ali je odprtina postavljena »pravilno« ali »na glavo«. Novi priključek USB 3.1 je za nameček še precej manjši od obstoječega, z njim lahko napajamo oziroma poganjamo zunanje naprave do električne moči 100 vatov in lahko brez težav celo predvajamo videovsebine ločljivosti do 4K.

Osnovna plošča Asus TUF Sabertooth X99 nam bo zagotovo dobro služila več let, saj so vse njene komponente certificirane za uporabo v vojaške namene, kar vključuje odpornost na ogenj in 7.000 ur združljivostnih testiranj na več kot 1.000 napravah. Zato ne preseneča, da podjetje Asus novosti daje kar petletno tovarniško garancijo.


Prijavi napako v članku