Prenosni računalniki
Računalništvo, telefonija
Igre
29.03.2024 13:30

Deli z drugimi:

Share

ASUS ROG Strix SCAR 18 je novi kralj prenosnikov

Nekateri prenosniki so narejeni tako, da so čim tanjši, drugi da baterija zdrži čim dlje, tretji pa zato, da vam olajšajo delo. In ROG Strix SCAR 18? Narejen je kot najboljša izbira za najzahtevnejše ljubitelje video iger.

ASUS ima v svoji bogati ponudbi kar nekaj igričarskih modelov, a ROG Strix SCAR zaseda posebno mesto, še posebej, ko gre za zmogljivost. Pri tej seriji je vse podrejeno enemu cilju – najboljši možni zmogljivosti v video igrah. Ali je ROG Strix SCAR 18 G834 (2024) vreden naslednik svojih slavnih predhodnikov? Vsekakor.

Prepoznaven dizajn, kot smo tega vajeni od Strix prenosnikov

Ko gre za dizajn, se ASUS ni pretirano igral z ognjem. Pri igričarskih modelih smo vajeni črnih ohišij, okrašeno z LED trakovi, ki omogočajo različne svetlobne efekte, osvetljen pa je tudi velik logotip ROG na pokrovu. Če želite bolj diskreten videz, lahko to osvetlitev enostavno izklopite. SCAR ne sodi med tanke in lahke prenosnike, vendar je ta pristop omogočil namestitev močnega hladilnega sistema, kar je pozitivno vplivalo na delovanje naprave.

V samo enem letu bistveno izboljšali zaslon

 Glede na to, da je bil lanski model tudi vrhunski igričarski prenosnik, prostora za izboljšave ni bilo veliko, a ASUS je eno področje vseeno uspel bistveno izboljšati. Sedaj se lahko Strix SCAR 18 pohvali z zaslonom MiniLED, ki je bil lani rezerviran le za manjši model SCAR 16. Velik zaslon z diagonalo 18 palcev ne prevladuje le po velikosti, temveč tudi po impozantnih lastnostih. Glavni odliki zaslona MiniLED sta neprimerljivo boljši kontrast v primerjavi s klasičnim IPS zaslonom ter bistveno močnejša osvetlitev ozadja, ki pri tem modelu doseže do 1100 nit.

Za primerjavo, klasični zasloni IPS imajo redkokdaj osvetlitev ozadja večjo od 500 nit. To pomeni, da bo vse jasno vidno tudi v močni ambientalni svetlobi, podrobnosti pa so zlahka razločne v temnih igrah. Navdušujoče so tudi druge lastnosti zaslona, ​​od frekvence osveževanja, ki jo lahko nastavljate na celo 240 Hz, prek 100-odstotne barvne pokritosti DCI-P3 do odzivnega časa le 3 ms. Seveda pa boste s tem zaslonom uživali tudi v filmih in najljubših serijah. Da bi uporabnikom olajšal navigacijo, ASUS zaslon, ki ima vse te lastnosti, imenuje Nebula HDR.

Zver v pravem pomenu besede

Rekli smo že, da je ROG Strix SCAR 18 namenjen najzahtevnejšim ljubiteljem iger, zato ne preseneča, da je njegova zmogljivost vrhunska. Preprosto povedano, nima šibkih točk in je opremljen z najmočnejšimi komponentami. Na voljo sta procesor Intel Core i9 14. generacije in grafična kartica NVIDIA GeForce RTX 4090. Če ne potrebujete tako zmogljive grafične kartice, se lahko odločite za različico z RTX 4080. Najdete jo v konfiguracijah z 32 ali 64 GB RAM pomnilnika, za shranjevanje podatkov pa uporablja dva hitra SSD diska v načinu RAID. Skratka, karkoli želite, bo ROG Strix SCAR 18 to naredil z lahkoto. Tako opremljen je odlična izbira tudi za druge zahtevne uporabnike, ne le za igričarje, na primer tiste, ki se ukvarjajo z video obdelavo.

Tehnološki navdušenci vedo, da je za doseganje vrhunske zmogljivosti potrebno nekaj več kot le hitre komponente, in to je kakovosten hladilni sistem. Ravno na tem področju SCAR 18 dominira, zahvaljujoč hladilnemu sistemu na osnovi tekoče kovine v kombinaciji s kar tremi ventilatorji. ASUS je uporabnikom omogočil enostavno spremljanje in prilagajanje vseh ključnih komponent s priloženo programsko opremo, da lahko delovanje prenosnika prilagodi svojim potrebam.

Gaming prenosnik, poln presenečenj

Pri večini igričarskih prenosnikov se zgodba običajno konča pri zmogljivosti, a SCAR 18 ni navaden igričarski prenosnik. Poleg zaslona, ​​ki je odličen za gledanje filmov, je dobrodošel dodatek tudi kakovosten avdio sistem, ki ga sestavljajo kar štirje zvočniki in zagotavljajo presenetljivo glasen in kvaliteten zvok. Prenosnik je opremljen z veliko baterijo s kapaciteto kar 90Wh, tako da bo avtonomija presegla pričakovanja.

Ob upoštevanju vsega naštetega je jasno, da ROG Strix SCAR 18 (2024) dominira v segmentu vrhunskih igralnih prenosnikov, namenjenih najzahtevnejšim uporabnikom. Zagotovil jim bo ure zabave ob njihovih najljubših igrah, po potrebi pa z lahkoto opravlja tudi druga zahtevna opravila.

Dodatne informacije, podrobne specifikacije, ceno in kje ga lahko kupite, najdete na www.asusplus.si.


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem ASUS.


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več

Pilon AEC

Dunajska cesta 144, 1113 Bežigrad, , Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več