Matične plošče
07.06.2010 07:45

Deli z drugimi:

Share

Asus Immensity – osnovna plošča za najzahtevnejše

Osnovna plošča Asus Immensity bo prinesla konec vojne med tehnologijama SLI in Crossfire!
Osnovna plošča Asus Immensity bo prinesla konec vojne med tehnologijama SLI in Crossfire!

Podjetje Asus je številčnim obiskovalcem računalniškega sejma Computex 2010 predstavilo prototip izjemno zanimive osnovne plošče Immensity, ki sodi v družino prestižnih igričarskih plošč Republic of Gamers (ROG). Novinka temelji na osnovi zmogljivega sistemskega nabora Intel X58 in je pisana na kožo Intelovim procesorjem Core i7 družine 900, ki so opremljeni s podnožjem Socket 1366 LGA. Za priklop sistemskih pomnilnikov DDR3 je na voljo kar 6 rež, za grafične kartice pa le dve vodili PCI Express 16x. Glavna posebnost nove osnovne plošče pa se tokrat skriva povsem drugje.

Prototip osnovne plošče Asus Immensity je namreč opremljen s čipovjem Hydra Lucid podjetja Lucid Logix, katerega posebnost je ta, da omogoča povezovanje več različnih grafičnih kartic. Tako lahko med seboj povežemo tudi kartice povsem različnih proizvajalcev. To dejansko pomeni, da lahko grafično kartico AMD/ATI končno povežemo z grafično rešitvijo konkurenčnega podjetja Nvidia, kar pa bo marsikomu zagotovo znatno olajšalo nadgradnjo računalniškega sistema.

Posebnost prototipa osnovne plošče Asus Immensity je tudi vgrajena namenska grafična kartica podjetja AMD/ATI, ki je zadolžena za preračunavanje enostavnejših dvodimenzionalnih grafičnih oblik. Zmogljivejše grafične kartice v režah PCI Express 16x se tako aktivirajo le v primeru, ko igramo zahtevnejše tridimenzionalne računalniške igre ali ko pri delu uporabljamo naprednejše grafične programe. Če gre verjeti inženirjem podjetja Asus, potem bomo tovrstno osnovno ploščo lahko ugledali na prodajnih policah ameriških trgovin še pred koncem letošnjega leta.

Vas zanima več iz te teme?
Asus matične plošče

Prijavi napako v članku