Namizni računalniki
14.06.2010 09:45

Deli z drugimi:

Share

Asus Eee Keyboard pri zahodnih sosedih

Po kompaktni osebni računalnik Asus Eee Keyboard se bo vsaj zaenkrat potrebno odpraviti v Italijo.
Po kompaktni osebni računalnik Asus Eee Keyboard se bo vsaj zaenkrat potrebno odpraviti v Italijo.

V kolikor sodite med računalničarje, ki jim v stanovanju krvavo primanjkuje prostora, potem boste zagotovo navdušeni nad novico, da lahko pri zahodnih sosedih že kupite kompaktni računalniški sistem Eee Keyboard podjetja Asus, ki je komajda večji od običajne računalniške tipkovnice. Novost je seveda kot nalašč tudi za ljubitelje domačega kina, saj je opremljena s tehnologijo Ultra Wideband, ki povsem zadošča tudi za brezžični prenos visokoločljivih videoposnetkov.

Proti plačilu 600 evrov bomo v Italiji prejeli napravo, ki tehta manj kot kilogram ter je opremljena z na dotik občutljivim 5-palčnim oziroma 12,7-centimetrskim zaslonom ločljivosti 800 x 480 točk, energijsko varčnim Intelovim procesorjem Atom N 270 frekvence 1,6 GHz, gigabajtom sistemskega pomnilnika in pogonom Solid State kapacitete 32 gigabajtov. Za povezljivost je posrbljeno z brezžičnima povezavama WiFi in Bluetooth.

Na statičnem pomnilniku je prednameščen še vedno priljubljeni Microsoftov operacijski sistem Windows XP, vgrajena baterija pa računalniškemu sistemu Asus Eee Keyboard zagotavlja do 4 urno avtonomijo. Kompaktni računalniški sistem Eee Keyboard naj bi bil pri nas naprodaj šele proti koncu leta.

Vas zanima več iz te teme?
Asus računalniki

Prijavi napako v članku