Računalništvo, telefonija
26.07.2018 13:55

Deli z drugimi:

Share

Aruba Networks že 13. leto zapored med vodilnimi ponudniki žičnih in brezžičnih omrežnih rešitev

Aruba Networks že 13. leto zapored med vodilnimi ponudniki žičnih in brezžičnih omrežnih rešitev
Aruba Networks že 13. leto zapored med vodilnimi ponudniki žičnih in brezžičnih omrežnih rešitev

Najnovejše poročilo analitskega podjetja Gartner je ponudnika Aruba (HPE) že 13. zapored uvrstilo v t. i. magični kvadrant najboljših ponudnikov žičnih in brezžičnih omrežnih rešitev, že drugo leto zapored pa se je Aruba izkazala z najbolj celovito vizijo razvoja omenjenih rešitev med vsemi ponudniki na trgu.

Aruba, podjetje v lasti družbe Hewlett Packard Enterprise, je eden vodilnih svetovnih ponudnikov rešitev za žična in brezžična omrežja za podjetja in organizacije vseh velikosti. Pravzaprav se lahko pohvali z rekordom, ki v industriji omrežnih rešitev šteje največ – že 13 let se namreč podjetje uvršča med najboljše ponudnike, v prestižni t. i. magični kvadrant ponudnikov, ki ga v svojih tržnih analizah objavlja družba Gartner. Vanj se namreč uvrstijo le podjetja, ki hkrati izkazujejo izjemno vizijo na področju razvoja omrežnih rešitev in tudi možnosti njene dejanske uresničitve.

Ameriško podjetje je v zadnjem desetletju in pol svetu postreglo s številnimi uporabnimi inovacijami, zadnja leta pa se osredotoča na pospeševanje digitalne preobrazbe strank – v digitalnem svetu pač povezljivost, tako žična kot brezžična, kroji uporabniško izkušnjo najrazličnejših aplikacij in storitev. Z vedno zanesljivimi zmogljivimi omrežnimi rešitvami Aruba podjetja in organizacije dosegajo različne konkurenčne prednosti, izboljšajo zvestobo strank, višajo zadovoljstvo zaposlenih itd. – vsak izmed nas zagotovo ceni kakovostno (beri: hitro in zanesljivo) povezavo v svet.

Gartner v poročilu izpostavlja, kako velik izziv čaka podjetja na področju upravljanja vseh v omrežje povezanih naprav in uporabnikov, posebej naprav interneta stvari. Sodobno omrežje mora zato biti zavedno, če naj skrbnikom olajša delo in omogoča miren spanec, to pa lahko doseže le z vgrajevanjem umetne pameti in avtomatizacije.

Personalizirana uporabniška izkušnja – za vsakogar

Aruba se je v zadnjih letih posvetila ne zgolj digitalnim uporabniškim izkušnjam, temveč vgradnji pameti v omrežja. Upravljavcem stadionov, lastnikom trgovin, ponudnikom takšnih in drugačnih storitev ter najrazličnejšim podjetjem je omogočila, da ne le postavijo zanesljiva in zmogljiva omrežja, temveč tudi poskrbijo za bolj personalizirano uporabniško izkušnjo. Obiskovalci stadionov so tako lahko deležni samodejnih obvestil o morebitnih nadgradnjah vstopnic (sedežev), ekskluzivnih video vsebin, ogleda ponovnih posnetkov dogajanja in enostavnega naročanja hrane in pijače kar s pomočjo mobilne naprave. Trgovci s pomočjo vrhunskega brezžičnega omrežja svoje prodajalce opremijo s tablicami, s katerimi ti hitro prikličejo prikaz preteklih nakupov stranke, ji pokažejo vzorce novih kolekcij in usmerijo do njih. Vse bolj personalizirana je tudi uporabniška izkušnja zaposlenih po številnih podjetjih in organizacijah. Aruba namreč veliko poudarka daje digitalnim delovnim mestom – sedanjosti in prihodnosti. Povezane stavbe namreč »vedo«, kdo je vstopil vanje, zato lahko sodobna pisarna prepozna prisotne uporabnike in jim pripravi delovna mesta – vključno z nastavitvijo višine in ergonomije pisarniške mize ter stola. V navezi z drugimi sistemi poskrbi tudi za ustrezno osvetlitev prostora in temperaturo. Zaposleni lahko preko mobilne aplikacije hitro preveri razpoložljivost sob za sestanke in jih tudi rezervira.

Poenostaviti delo oddelku IT

Ustvarjanje nepozabnih izkušenj za zaposlene in stranke ni edini adut Arube. Ta si namreč prizadeva tudi za poenostavitev dela informatikov, saj s svojimi rešitvami odpravlja kompleksnost, ki se v omrežjih ustvarja na račun vedno bolj prepletenih in varnostno nepredvidljivih mobilnih, internetnih in oblačnih okoljih. Varnostno ogrodje, poimenovano Aruba 360 Secure Fabric, je del vseh Aruba rešitev, oddelku IT pa omogoča enostavno spremljanje dogajanja v omrežju. Rešitev IntroSpect uporablja več kot sto različnih modelov strojnega učenja za odkrivanje anomalij in škodljivega obnašanja uporabnikov oziroma naprav v omrežju ter omogoča samodejno odzivanje na zloraba ali poskuse napadov. Gartner je med prednostmi ponudnika Aruba izpostavil tudi dejstvo, da že osnovna licenca za brezžična omrežja AirWave premore funkcionalnost analize v omrežje povezanih naprav. Dodatna prednost Aruba omrežnih rešitev je odprta Mobile First arhitektura, ki omogoča enostavno integracijo v sleherno okolje, saj omogoča povezovanje najrazličnejših naprav in aplikacij preko vtičnikov API. Podjetja in organizacije lahko tako zgradijo omrežja povsem po lastnih potrebah in željah, ker je omrežna oprema programsko opredeljena, pa je toliko lažja za upravljanje.

Arhitektura za mobilne naprave in internet stvari

Aruba je bila eden prvih ponudnikov, ki se je zavedel razsežnosti rabe mobilnih naprav, zato je že zdavnaj svoje rešitve gradil za digitalno dobo, danes pa z inovacijami zopet prednjači pri naslednjem valu, ki skrbi podjetja: internetu stvari. Varna in predvsem inteligentna arhitektura, ki se vsak hip zaveda, kaj se v omrežju dogaja, je edini način, kako zagotoviti, da bo omrežje kos tudi izzivom jutrišnjega dne. Aruba naj bo.

Več o najnaprednejših omrežnih rešitvah tukaj.

Klemen Mihelčič,

HPE Slovenija

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku