Računalništvo, telefonija
17.01.2012 19:54

Deli z drugimi:

Share

Arnes z nami že 10100 let

Arnes praznuje 20 let delovanja
Arnes praznuje 20 let delovanja

Leta 2012 praznuje Arnes 20-letnico delovanja. Ta jubilej bodo obeležili z zaokrožitvijo ponudbe njihovih storitev, predstavili bodo nekaj novosti, predvsem pa se bodo osredotočili na to, kar smatrajo za svoje poslanstvo: prenos znanja, združevanje izkušenj in spodbujanje uporabe IKT v skupnosti, ki ji pripadamo.

Tako se bodo v 10100-tem letu obstoja Arnesa srečali na vrsti predavanj in delavnic, vse skupaj pa sklenili z zaključnim dogodkom v mesecu novembru, na katerem se bodo na kratko spomnili zanimivejših skupnih korakov in uspehov, predstavili primere dobre prakse in pogledali, kakšne raziskovalne in izobraževalne mreže bodo spletali v prihodnosti.

Ob tem bodo predstavili tudi slovenski prispevek k izgradnji evropskega izobraževalnega in raziskovalnega omrežja, ki se je začelo v 80-tih, ter izpostavili sodelovanje omrežne skupnosti kot gonilo razvoja tehnologije in njene uporabe.

Dogodki, ki bodo v letu 2012 v znamenju Arnesovega povezovanja in mreženja znanja:

  • V znamenju 20 let interneta ljudi bo Konferenca Arnes na mednarodni multikonferenci SIRikt 2012.
  • V mesecu aprilu bodo sodelovali kot lokalni soorganizator 64. RIPE-srečanja, na katerem bodo gostili preko 600 največjih strokovnjakov – ponudnikov internetnih storitev in upravljavcev omrežij – z vsega sveta.
  • Kot vsako leto bodo sodelovali pri organizaciji slovenskega IPv6-srečanja, ki je vsekakor pomemben del uspešne zgodbe, da je Slovenija v samem svetovnem vrhu pripravljenosti na protokol IPv6.
  • Tudi letos bodo v mesecu oktobru kot soorganizator pomagali pri organizaciji E-dem 12 – konference o elektronski demokraciji.

Spomnili se bodo tudi na 20 let delovanja slovenskega nacionalnega registra, ki upravlja z vrhnjo domeno .si in na polnoletnost SIX-a – stičišča ponudnikov internetnih storitev in vsebin v Sloveniji, ki ga upravlja Arnes.


Prijavi napako v članku