Telefoni
01.09.2019 22:11

Deli z drugimi:

Share

Applov tradicionalni dogodek bo 10. septembra

Applov tradicionalni dogodek bo 10. septembra
Applov tradicionalni dogodek bo 10. septembra

Apple je razkril datum svojega najbolj težko pričakovanega jesenskega dogodka, od katerega pričakujem predvsem osvežitev linije iPhone. Mediji so že prejeli uradna vabila, kar pomeni, da smo lahko prepričani, da bo dogodek, ki je letos poimenovan “By Innovation Only”, 10. septembra. Dogodek bo, kot je zdaj že znano, potekal v dvorani Steve Jobs Theater, zgradbi v sklopu kampusa Apple Park v Cupertinu. Tudi mi bomo poizkušali karseda aktivno spremljati dogajanje na dogodku, seveda pa boste obveščeni o vseh pomembnejših novostih, ki nam jih je Apple pripravil tokrat.

Letošnji datum je dva dni hitreje, kot je bilo lansko leto, ko smo dobili nove iPhone XS, iPhone XS Max in iPhone XR. Dogodek že od leta 2012 poteka v septembru, namreč takrat je izšel iPhone 5. Eden od razlogov, zakaj ravno september, ker se bliža čas prazničnih nakupov in kaj je lepšega kot razveseliti svoje najdražje z novim iPhonom, novo pametno uro Apple Watch, ali katerim od ostalih Applovih produktov.

Letošnja kolekcija “iPhone 11” bi naj bil sestavljena iz treh modelov, dva s premium OLED ekrani in tretja varianta z LCD-jem, ki bo targetirala kupce, ki niso ravno pripravljeni seči najgloblje v žep. Pričakujemo lahko torej nekaj podobnega, kot lansko leto, ko je Apple prav tako ponudil en “cenovno ugodnejši” model. Letos lahko od novih modelov pričakujemo nekaj manjših novosti. Poleg sprememb v specifikacijah bi naj imeli novi modeli eno vidnejšo novost, napram predhodnim verzijam.

Najbolj vroča govorica ta hip, ki se vije okrog novih Applovih pametnih telefonov je, da Apple načrtuje dodajanje kamere na zadnjo stran vseh modelov. To pomeni, da bi OLED modela imela na zadnji strani kar tri kamere, medtem ko bi LCD iPhone imel dve kameri. Dodatna kamera bi naj bila opremljena s širokokotno lečo, ki bo dopolnjevala telefoto in navadno lečo, ki smo ju že navajeni iz predhodnih modelov.

Poleg zgornjih so bile nekaj časa glasne tudi govorice o novi “Pro” oznaki enega od modelov, s čimer bi Apple razširil svojo ponudbo oz. dodal “premium” produkt. To bi bilo sploh prvič, da bi Apple naredil nekaj, kar je sicer že storilo marsikatero podjetje na trgu. Obstaja tudi napoved, da bo Apple v svoje naprave vgradil tehnologijo, s katero bomo lahko polnili ostale naprave, po možnosti brezžično.Odstranil bi naj 3D Touch tehnologijo in nadgradil gumb “mute”.

Ostali Applovi produkti, kot je nova družina iPad Pro, denarnici prijazen iPad in ostali produkti podjetja so napovedani za bližnjo prihodnost, vendar nismo čisto prepričani, kdaj bi to lahko bilo.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ... Več