Operacijski sistemi
31.03.2016 16:40
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Applov iOS 9.3 najbolj stabilen doslej

Novi iOS 9 ima vsaj eno hudo varnostno ranljivost!
Novi iOS 9 ima vsaj eno hudo varnostno ranljivost!

Zadnje dni se veliko piše in govori o zadnji posodobitvi operacijskega sistema za applove pametne naprave iOS. Verzija iOS 9.3, ki so jo predstavili v mesecu marcu ponuja številne novosti od tako imenovane Night Mode s pomočjo katere se hladni spekter svetlobe iz zaslona spremeni v toplega, do izboljšanja delovanja virtualne asistentke Siri.

Zgolj nekaj dni po prihodu iOS 9.3 na trg, se je na Apple usul plaz kritik. Sprva je posodobitev povzročala težave nekaterim starejšim iOS napravam. Ta ponedeljek so pri Applu napako popravili in sprostili posodobljeno različico. Nato se je pojavila nova težava in sicer nepričakovane prekinitve delovanja v povezavi s spletnimi povezavami. Napako so pri Applu že prepoznali in javnost obvestili, da pripravljajo posodobitev.

Na prvi pogled se tako zdi, da je najnovejša različica operacijskega sistema iOS 9.3 podvržena številnim težavam vendar pa temu ni tako. Kot razkriva podjetje Apteligent, je različica iOS 9.3 bolj stabilna od predhodnikov kot so iOS 9.2, 9.1, 9.0 in 8.0. Delež napak, ki se zgodijo zaradi hroščov znaša tako samo 2,4 odstotka kar je neprimerljivo nižje od predhodnih različic, kjer se je delež napak gibal okrog 3,2 odstotka. Podjetje slabo novico sporoča tudi uporabnikom pametnih naprav, ki delujejo na operacijskem sistemu Android. Trenutno aktualna različica, Android M, je namreč po podatkih podjetja bila manj stabilna od iOS 9.3.

Tako da že res, da se o najnovejši posodobitvi iOS 9.3 veliko piše vendar analiza dejanskega stanja potrjuje, da so pri Applu znova pripravili boljšo programsko opremo tako v primerjavi s predhodnimi različicami kot tudi v primerjavi s konkurenčnim Androidom, ki v marsikaterem pogledu še vedno zaostaja za iOS.

Vas zanima več iz te teme?
iOS operacijski sistem

Prijavi napako v članku