Računalništvo, telefonija
25.12.2019 10:50

Deli z drugimi:

Share

Apple z lastnimi sateliti v vesolju?

Apple z lastnimi sateliti v vesolju?
Apple z lastnimi sateliti v vesolju?

Uspeh podjetja Apple gre nedvomno pripisati temu, da se vedno bolj osredotoča za samostojnost od ostalih dobaviteljev komponent za svoje naprave. S tem dejansko znižuje stroške proizvodnje, hkrati pa uporabnikom nudi izkušnjo brez primere. Kot vse kaže bo v letu 2020 podjetje Apple šlo še dlje, saj namerava, vsaj glede na spletne govorice, razvijati lastno satelitsko tehnologijo, ki naj bi mu prinesla še več konkurenčne prednosti.

Omenjene spletne govorice so nedvomno sprožile kadrovske poteze podjetja Apple, saj je to nedavno zaposlilo kar nekaj priznanih inženirjev in vodilnih imen iz sveta satelitske tehnologije. Denarja za izjemno ambiciozni projekt je pri računalniškem gigantu več kot dovolj. Ta naj bi namreč za namen raziskav in razvoja rezerviral kar 14 odstotkov vseh sredstev, kar dejansko pomeni proračun v višini preračunanih 14,4 milijard evrov.

Trenutno še ni znano, kakšni so dejanski načrti podjetja Apple na področju satelitske tehnologije. Številni strokovnjaki so prepričani, da bi tu lahko šlo za namensko satelitsko omrežje za uporabnike pametnih mobilnih teflonov iPhone, ki bi bilo na voljo za opravljanje klicev, pošiljanje sporočil in dostop do svetovnega spleta brez potrebe po mobilnih operaterjih. Več informacij o ambicioznem projektu podjetja Apple naj bi bilo znanih kmalu.


Prijavi napako v članku