Računalništvo, telefonija
31.01.2020 06:01
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple še vedno rešuje prodaja telefonov iPhone

Pridaja pametnih mobilnih telefonov iPhone je podjetju Apple skupno namreč prinesla kar 60 odstotkov celotnih prihodkov.
Pridaja pametnih mobilnih telefonov iPhone je podjetju Apple skupno namreč prinesla kar 60 odstotkov celotnih prihodkov.

Pri podjetju Apple so nedavno objavili poslovne rezultate za zadnje četrtletje preteklega leta, ti pa so presegli tudi najbolj optimistične napovedi. Prihodki računalniškega giganta so se namreč povečali za kar devet odstotkov, in sicer na preračunanih 83,4 milijarde evrov. Pri vsem tem pa je najbolj zanimivo to, da prodaja osebnih računalnikov Mac vse bolj zaostaja za ostalo ponudbo računalniškega giganta.

Glede na objavljene podatke, se je pri podjetju Apple v zadnjem četrtletju močno povečal segment, ki vključuje nosljive naprave, kot sta pametna ročna ura Apple Watch in slušalke AirPods. Ta je po prihodkih že prehitel osebne računalnike Mac, saj njihova prodaja ni med najboljšimi. Daleč največ prihodka pa so podjetju pričakovano prinesli pametni mobilni telefoni iPhone.

Prodaja iPhonov je podjetju skupno namreč prinesla kar 60 odstotkov vseh prihodkov v zadnjem četrtletju. Prihodki na račun pametnih mobilnih telefonov so se namreč povečali za kar osem odstotkov, pri čemer je bilo največ povpraševanja po pametnih telefonih iPhone 11. Med storitvami pa je podjetju Apple daleč največ zaslužka prinesla storitev Apple TV+, čeprav ta še vedno močno zaostaja za konkurenco.


Prijavi napako v članku