Telefoni
25.01.2019 09:11

Deli z drugimi:

Share

Apple se bo v celoti odrekel zaslonom LCD

Apple za nove telefone iPhone ne bo več uporabljal zaslonov LCD.
Apple za nove telefone iPhone ne bo več uporabljal zaslonov LCD.

Poletje Apple je konec lanskega leta uspešno zaključilo tradicionalni dogodek, kjer vsako leto predstavi nove naprave. Tu so bile glavne zvezde kar trije novi pametni mobilni telefoni iPhone, in sicer iPhone XS, iPhone XS Max in iPhone XR (http://bit.ly/2N6cZS6). Med njimi pa je edino pametni mobilni telefon iPhone XR opremljen s klasičnim zaslonom LCD, saj iPhone XS in iPhone XS Max razpolagata s precej bolj kakovostnim zaslonom Super AMOLED podjetja Samsung.

Ker uporabniki pametnega mobilnega telefona iPhone XR niso zadovoljni s kakovostjo zaslona LCD, je temu posledično primerna tudi prodaja, saj je ta precej nižja od pričakovanj podjetja Apple. Zaradi tega ne presenečajo govorice, da naj bi se podjetje Apple že v naslednjem letu v celoti odpovedalo uporabi zaslonov LCD. Med razlogi za to odločitev pa naj bi bile tudi finančne težave podjetja Japan Display, ki je eden od dveh največjih dobaviteljev zaslonov LCD podjetju Apple.

To dejansko pomeni, da bodo vsi novejši pametni mobilni telefoni iPhone podjetja Apple opremljeni le še z zasloni OLED. Po vsej verjetnosti bo šlo tu za zaslone Super AMOLED podjetja Samsung, saj so namreč še vedno pred celotno konkurenco.


Prijavi napako v članku