Telefoni
30.07.2012 19:30

Deli z drugimi:

Share

Apple razmišlja o Twitterju?

Apple in Twitter govoric o investiciji nista ne potrdila ne zanikala.
Apple in Twitter govoric o investiciji nista ne potrdila ne zanikala.

Pred kratkim je časopisna hiša New York Times objavila vest, da Apple razmišlja o znatni investiciji v podjetje Twitter. Podjetje iz Cupertina ima trenutno praktično vse, in sicer od pametnega mobilnega telefona, tablice, osebnih in prenosnih računalnikov, predvajalnikov ter spletne prodajalne pa vse do zvrhanega koša denarja. Trenutno mu manjka le še družbeno omrežje, ki mu bi služilo kot platforma za pospešitev prodaje njihovih izdelkov.

Časopisna hiša New York Times je zapisala, da naj bi Apple v družabno omrežje Twitter vložil na stotine milijonov evrov. S tem bi se njegova vrednost tako rekoč čez noč povečala na preračunanih 8,2 milijarde evrov. Investicija v Twitter praktično sploh ne bi vplivala na poslovanje podjetja iz Cupertina, saj ima ta za investicije trenutno na voljo več kot preračunanih 95 milijard evrov.

Časopisna hiša Wall Street Journal ne verjame, da bo Apple svoj denar investiralo v Twitter. Trenutno namreč ne potekajo dogovarjanja med podjetjema o morebitnem prevzemu. Poleg tega bi bil prevzem oziroma investicija v družabno omrežje »neskladna« s poslovno filozofijo podjetja iz Cupertina. Ta namreč kupuje le manjša in uspešna podjetja z namenom integracije njihovih revolucionarnih tehnologij v svoje izdelke. Tako se je na primer zgodilo z digitalno asistentko Siri za iPhone 4S. Poleg tega naj bi se Apple trenutno ukvarjal s prevzemom podjetja AuthenTec, ki se lahko pobaha s številnimi pomembnimi izumi na področju bralnikov prstnih odtisov.

Trenutno je težko napovedati, ali bo Apple dejansko investiralo v družabno omrežje Twitter ali ne. Ker podjetji govoric pričakovano nista komentirali, bo kaj več o morebitni investiciji znano šele v jeseni.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku