Računalništvo, telefonija
22.03.2016 06:20
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple presenetil z manjšo tablico iPad Pro!

Novi iPad Pro je namenjen najzahtevnejšim uporabnikom, ki zaradi narave dela potrebujejo kompaktnejši tablični računalnik.
Novi iPad Pro je namenjen najzahtevnejšim uporabnikom, ki zaradi narave dela potrebujejo kompaktnejši tablični računalnik.

Podjetje Apple je na konferenci »Let us loop you in« poleg pametnega mobilnega telefona iPhone SE (bit.ly/Apple-iPhoneSE) in mobilnega operacijskega sistema iOS 9.3 (bit.ly/Apple-iOS9-3), predstavilo še manjšo različico profesionalnega tabličnega računalnika iPad Pro. Novost je dejansko namenjena najzahtevnejšim uporabnikom, ki zaradi narave dela potrebujejo kompaktnejši tablični računalniki. Novi iPad Pro je namreč opremljen z 9,7-palčnim (24,6-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 2.048 x 1.536 slikovnih točk, medtem ko prejšnja generacija tablice iPad Pro razpolaga z 12,9-palčnim (32,8-centimetrskim) zaslonom.

Preostala strojna oprema manjšega tabličnega računalnika iPad Pro obsega še mobilni procesor Apple A9X, štiri gigabajte sistemskega pomnilnika in štiri zvočnike. Tu najdemo še podporo za pametno tipkovnico in podporo za pametno digitalno pero Apple. Za shranjevanje podatkov je na voljo 32 gigabajtov, 128 gigabajtov oziroma 256 gigabajtov prostora, medtem ko sta za zajemanje fotografij in opravljanje video konferenc na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk in spletna kamera ločljivosti pet milijonov točk. Novost pšodpira še hitro brezžično povezavo 802.11ac in razpolaga celo z vmesnikom USB-C.

Manjši profesionalni tablični računalnik iPad Pro bo mogoče prednaročiti od 24. marca dalje. V ZDA bomo za vstopni model z 32 gigabajti pomnilnika morali odšteti preračunanih 530 evrov, za najzmogljivejši model s 128 gigabajti pa Apple zahteva preračunanih 667 evrov.


Prijavi napako v članku