Telefoni
30.10.2016 16:03
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple predstavil Apple Watch Nike+ Edition

Francoz je moral biti zelo »jezen« na izdelke podjetja Apple!
Francoz je moral biti zelo »jezen« na izdelke podjetja Apple!

Pametne ure se v letu 2016 osredotočajo na uporabnike, ki svoj prosti čas preživljajo aktivno. Tržna niša s tem odpira prostor za tehnološka podjetja, da svoje nove produkte postopoma uvajajo in pozneje razširijo še na preostali del populacije. Pri Applu so trend prepoznali in zato na trgu predstavljajo različico pametne ure Apple Watch 2, ki je namenjena izključno tekačem.

Apple Watch 2 Nike+ je, skupaj z ostalimi modeli nove generacije pametne ure, bila predstavljena septebra letos. Uradna prodaja pa se je začela v teh dnevnih. Sodelovanje s podjetjem Nike ponuja uporabnikom pametne ure dodatne sklope funkcionalnosti in izbiro pasov. Slednji so zaradi večjega števila lukenj primernejši za tek saj koža med potenjem lažje diha kot v primeru uporabe klasičnih pasov. Nike je na uro dodal lastni uporabniški vmesnik s pomočjo katerega vam posredujejo ključne podatke med samim tekom. Podatki so na veliko izpisani na zaslonu in s tem ne zahtevajo naprezanja vaših oči oziroma pretirano mirnega držanja roke med tekom. Na voljo je več kombinacij ohišij in pasov kar pomeni, da lahko hitro najdete vam najljubšo barvno kombninacijo.

Apple Watch Series 2 ima vgrajen GPS sprejemnik in s tem deluje neodvisno od pametnega telefona iPhone. Ko se odpravljate na tek lahko telefon tako pustite doma. Poleg osnovnih podatkov kot so npr. razdalja in čas. V primeru, da si želite podrobnejše informacije je na voljo tudi dodaten pregled podatkov kot so srčni utrip, povprečna hitrost in podobno. Ura vam sproti sporoča, ko se približujete vašemu dnevnemu cilju, kot je na primer pretečena razdalja. Na podlagi trenutne vremenske napovedi vas tudi opominja, da je primeren čas za tek. Uporabniki Nike+ aplikacije za merjenje teka boste tudi obveščeni, če so v danem mesecu vaši prijatelji več aktivni in so do tega trenutka pretekli daljšo razdaljo. S tem se ura osredotoča tudi na motivacijo in tako skrbi za vaše zdravje.


Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku