Računalništvo, telefonija
09.06.2020 13:53
Posodobljeno 9 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple patentiral skupinske sebke na daljavo

Apple patentiral skupinske sebke na daljavo!
Apple patentiral skupinske sebke na daljavo!

Sebki so še posebej na družbenih omrežjih neverjetno priljubljeni, saj ga ni trenutka v dnevu, da ne bi kdo kakšnega posnel. Ker pa je treba zaradi koronavirusa vzdrževati primerno razdaljo, in ker se vsi vedno ne moremo nahajati na enem mestu, so pri podjetju Apple patentirali nadvse zanimivo rešitev oziroma koncept, imenovan Generating Sythetic Group Selfies.

Patent Generating Sythetic Group Selfies opisuje tehnologijo ustvarjanja priljubljenih sebkov z večjim številom ljudi, vendar tako, da vsi niso hkrati prisotni pred isto mobilno napravo. Podjetje Apple namreč v patentu opisuje način zbiranja slik, videoposnetkov ali prenosov v živo iz večjega števila naprav, ki jih nato samodejno razporedi v skupinski sebek. S to tehnologijo bi lahko vsak udeleženec sebka poslal svojo fotografijo ali video, osrednji uporabnik pa bi jih vključil v skupinsko sliko ali video posnetek na svoji napravi.

Za dosego tega bi podjetje Apple uporabilo tehnologije, ki so že na voljo za zajem in urejanje fotografij, pa tudi senzorje globine polja, ki so na voljo na Applovih pametnih mobilnih telefonih iPhone in tabličnih računalnikih iPad. Pri tem velja omeniti še, da bi možnost urejanja pridobili vsi, ki bi bili del skupinskega sebka.


Prijavi napako v članku