Digitalizacija
24.01.2014 10:24
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple napada Googlovo najmočnejše orožje!

Apple se je tega lotil z vloženim patentom za ugotavljanje tega, kako se počutite in kakšne volje ste v danem trenutku. Baza podatkov o posamezniku bo na voljo za ciljno oglaševanje.
Apple napada Googlovo najmočnejše orožje!
Apple napada Googlovo najmočnejše orožje!

Glavni vir prihodkov podjetja Google je oglaševanje. Trenutno je Google z več kot 50-odstotnim tržnim deležem tudi nesporni zmagovalec na področju spletnega oglaševanja. Novi tehnološki podvigi, kot že večkrat v preteklosti, pa s seboj prinašajo priložnost za spremembe.

Apple se je tega lotil z vloženim patentom za ugotavljanje tega, kako se počutite in kakšne volje ste v danem trenutku. Na podlagi prepoznavanja obrazne mimike, uporabljenih aplikacij in spletnih naslovov, po katerih brskate, se bo sproti ustvarjal profil o vas. Po določenem času bo tako Apple z lahkoto prepoznal vaše obnašanje v primerih zadovoljstva ali žalosti. Prav tako bo vaše počutje možno napovedati glede na ostale informacije, kot so dan v tednu, vreme in podobno. V pomoč bodo tudi drugi senzorji, kot so npr. ugotavljanje srčnega utripa, krvnega tlaka in znojenja. Slednje bi se lahko merilo s pomočjo prihajajoče pametne ure.

Baza podatkov o posamezniku bo na voljo za ciljno oglaševanje. Prikaz oglasov bo tako odvisen od vašega trenutnega počutja in ne več od vašega iskalnega vnosa v brskalniku. Po slabem dnevu v službi boste tako izpostavljeni drugačnim oglasom, kot bi jim bili npr. v trenutkih sreče. Oglaševalcem bo tako na voljo izjemno orodje za iskanje potencialnih strank, ki bo temeljilo na analizi dejanskega obnašanja in ne zgolj na podlagi spletne aktivnosti.

Danes se vsi zavedamo tega, da ima uporaba brezplačnih storitev na spletu in mobilnih napravah svojo ceno. Sedaj postaja tudi jasno, kako visoka bo, in morebiti bo marsikdo raje uporabil plačljivo storitev v zameno za nekaj več zasebnosti.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več