Računalništvo, telefonija
23.06.2018 14:03
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple končno popustil jeznim in razočaranim uporabnikom MacBookov

Apple končno popustil jeznim in razočaranim uporabnikom MacBookov
Apple končno popustil jeznim in razočaranim uporabnikom MacBookov

Na spletu se že dalj časa govori o težavah uporabnikov Applovih prenosnih računalnikov MacBook Pro z revolucionarnimi tipkovnicami, ki so roko na srce precej zanimive. Tipke na njih so namreč nekoliko nižje kot pri predhodnih modelih, kar zmanjšuje možnost, da bi se pod njimi nabiral prah. Če pa se prah pod tipko nekako »prikrade«, potem se uporabnikom žal ne obeta nič dobrega, saj lahko ta tipko dobesedno uniči na način, da izpade iz ohišja tipkovnice.

Na prah je še posebej občutljiva preslednica, ki lahko odpove že po nekaj mesecih uporabe. Če ima uporabnik še veljavno garancijo Apple Care ali pa je njegov MacBook Pro še vedno v garancijskem roku, ni težav, saj mu bo Apple brezplačno zamenjal tipkovnico. Preostali uporabniki pa bodo za popravilo odšteli več sto evrov, kar je vodilo do kar nekaj tožb zoper podjetje Apple. Nedavno pa so se pri prenosnih računalnikih MacBook oziroma MacBook Pro pojavile še težave z »lepljivimi« tipkami, kar pomeni, da ko uporabnik pritisne tipko, se ta ne več vrne v prvotni položaj ali pa preprosto ne deluje. Da bi preprečilo nove tožbe, se je tokrat podjetje Apple odzvalo drugače.

Vsem uporabnikom prenosnikov MacBook oziroma MacBook Pro, ki imajo težave z lepljivimi tipkami, je podjetje Apple ponudilo brezplačen servis. Ta poteka tako, da je tipkovnica najprej pregledana na uradnem Applovem servisu s strani strokovnjakov in v kolikor gre za težavo, povezano s proizvodnim procesom, vam bodo tipkovnico zamenjali povsem brezplačno. V primeru manjše okvare pa vam bodo namesto tipkovnice zamenjali zgolj eno ali več problematičnih tipk.

Do brezplačnega popravila problematičnih tipkovnic so upravičeni vsi, ki imajo prenosne računalnike MacBook z 12-palčnim zaslonom, ki so bili izdelani med leti 2015 in 2017 ali prenosne računalnike MacBook Pro z 13-palčnimi in 15-palčnimi zasloni izdelane med letoma 2016 in 2017. Če pa ste Applovemu uradnemu serviserju že plačali za popravilo, lahko od njega zahtevate povračilo denarja. Več informacij o popravilu tipkovnic prenosnih računalnikov MacBook in MacBook Pro pa je na voljo na spletni povezavi https://apple.co/2yA0vez.


Prijavi napako v članku