Prenosni računalniki
24.02.2021 05:53
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple kljub pandemiji številka 1

Pametni mobilni telefon Apple iPhone 12 je med uporabniki požel veliko uspeha!
Pametni mobilni telefon Apple iPhone 12 je med uporabniki požel veliko uspeha!

Nenadna pandemija koronavirusa v lanskem letu, ki se je pojavila čez noč, je organizacije, podjetja in šolski sistem prisilila k hitremu odzivu. Od celotne krize je daleč največ pridobil trg prenosnih in namiznih računalnikov ter seveda pametnih mobilnih telefonov. Verjeti ali ne, od celotne krize je zdaleč največ pridobilo podjetje Apple, saj mu je v zadnjem četrtletju lanskega leta uspelo prodati več pametnih mobilnih telefonov od vseh drugih proizvajalcev širom sveta.

Glede na podatke analitske hiše Gartner je podjetju Apple konec lanskega leta uspelo prodati kar okoli 80 milijonov pametnih mobilnih telefonov, kar pomeni, da je prvič po letu 2016 prehitelo podjetje Samsung. Čeprav je južnokorejskemu gigantu še vedno uspelo obdržati vodilni položaj v številu vseh prodanih pametnih mobilnih telefonov, se je povpraševanje po njegovih izdelkih zmanjšalo za okoli 14,6 odstotkov. Podjetju Apple pa je v zadnjem četrtletju lanskega leta uspelo povečati prodajo za kar 14,9 odstotkov, na letni ravni pa se je prodaja povečala za 3,3 odstotke.

Podjetje Apple med pandemijo ni povečalo prodaje zgolj pametnih mobilnih telefonov iPhone 12. Povečala se je tudi prodaja prenosnih računalnikov Mac in sicer za 16,6 odstotkov v zadnjem četrtletju lanskega leta. V celotnem letu 2020 pa se je prodaja prenosnikov povečala za 45 odstotkov, kar je nedvomno izjemen rezultat za podjetje Apple.


Prijavi napako v članku