Telefoni
17.08.2013 11:37

Deli z drugimi:

Share

Apple iPhone 5S s 128-gigabajti pomnilnika

Apple naj bi kmalu ponudil v prodajo pametni mobilni telefon iPhone 5S, ki naj bi za shranjevanje podatkov ponujal kar 128-gigabajtov prostora oziroma dvakrat več od njegovega predhodnika. Ta naj bi bil opremljen še z zmogljivejšim procesorjem in digitalnim fotoaparatom ločljivosti osem milijonov točk.
Pametni mobilni telefon iPhone 5S bo dejansko le posodobljena različica njegovega predhodnika!
Pametni mobilni telefon iPhone 5S bo dejansko le posodobljena različica njegovega predhodnika!

Podjetje Apple naj bi 10. septembra v okviru posebne konference javnosti predstavilo tako pametni mobilni telefon iPhone 5S kot končno inačico mobilnega operacijskega sistema iOS 7. Pri mobilniku naj bi dejansko šlo le za posodobljeno različico njegovega predhodnika, saj bo podjetje iz Cupertina poskrbelo zgolj za nadgradnjo njegove strojne opreme. Najnovejše govorice nakazujejo celo na to, da bo novinec razpolagal s pomnilnikom kapacitete kar 128-gigabajtov oziroma dvakrat večjim od njegovega predhodnika.

Pametni mobilni telefon Apple iPhone 5S se bo s posodobljeno strojno opremo lahko bolje »zoperstavil« novejšim mobilnikom konkurenčnih podjetij. Ta naj bi namreč zajemal zmogljiv procesor A7, ki bo temeljil na osnovi zgradbe ARMv8 in sistemski pomnilnik LPDDR3 kapacitete enega gigabajta. Novi procesor naj bi za nameček porabil kar petino manj električne energije od predhodnika. Za zajem fotografiji pa naj bi bil na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov točk z dvojno bliskavico LED. Novost naj bi bila na voljo z ohišji v beli, črni in celo zlati barvi, čeprav slednja je bolj kot ne zelo malo verjetna.

Pametni mobilni telefon Apple iPhone 5S s 128-gigabajti pomnilnika ne bo ravno poceni, saj naj bi bilo zanj onkraj luže ob dvoletni vezavi potrebno odšteti kar preračunanih 375 evrov. Novost bo skupaj z mobilnim operacijskim sistemom iOS 7 prvim kupcem na voljo najverjetneje še pred koncem septembra.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku