Telefoni
25.04.2011 11:54

Deli z drugimi:

Share

Apple iPhone 5 ponovno buri duhove

Mobilni telefon Apple iPhone 5 naj bi bil oblikovno precej bolj dovršen kot njegov predhodnik.
Mobilni telefon Apple iPhone 5 naj bi bil oblikovno precej bolj dovršen kot njegov predhodnik.

O prihajajočem Applovem pametnem mobilnem telefonu iPhone 5 je bilo napisanega že veliko. Čeprav se podjetje iz Cupertina doslej na spletne govorice še ni odzvalo, bo ta skoraj zagotovo javnosti predstavljen že na septembrski konferenci World-Wide Developer Conference (WWDC). Zato ne preseneča, da so na svetovni splet ponovno zašli novi neuradni podatki o težko pričakovanem mobilniku iPhone 5. Za to so tokrat poskrbeli računalniški zanesenjaki spletnega portala This is my next.

Novi podatki kažejo na to, da naj bi mobilnik iPhone 5 za prikazovanje slik ločljivosti 960 x 640 točk uporabljal 3,7-palčni oziroma 9,4 centimetrski zaslon in ne štiri palčni oziroma 10,2 centimetrski zaslon, kot se je sprva domnevalo. Novinec naj bi bil oblikovno precej bolj dovršen kot njegov predhodnik. Zadnja stranica po vsej verjetnosti ne bo izdelana iz aluminija ampak povsem običajne plastične mase. Sredinski gumb »home« bo nekoliko večji ter bo ponujal še nekaj dodatnih in uporabnih funkcionalnosti.

Mobilni telefon Apple iPhone 5 naj bi bil občutno zmogljivejši od predhodnika, saj naj bi za preračunavanje podatkov uporabljal dvojedrni procesor A5. Ker bo poraba energije ostala skoraj enaka kot pri procesorju mobilnika iPhone 4, bo ta lahko v pripravljenosti zdržal dober mesec. Poleg tega naj bi bil opremljen še z brezstično tehnologijo NFC (Near Field Communications). Ta bo uporabnikom omogočila varno brezstično poslovanje. Za zajemanje nepozabnih trenutkov naj bi bil na voljo kakovosten digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov točk. No, pustimo se presenetiti.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku