Telefoni
19.10.2011 12:24

Deli z drugimi:

Share

Apple iPhone 4S proti Samsungu Galaxy S II: Kdo je vzdržljivejši?

Pametni mobilnik Apple iPhone 4S ni najbolj pisan na kožo nerodnim.
Pametni mobilnik Apple iPhone 4S ni najbolj pisan na kožo nerodnim.

Podjetji Apple in Samsung sta si že dalj časa v laseh zaradi domnevnih kršitev registriranih patentov z ene in druge strani. V bitki trenutno prednjači podjetje iz Cupertina, saj je v več državah že doseglo prepoved prodaje, oglaševanja in uvažanja Samsungovih izdelkov družine Galaxy. Kljub temu gre Samsungov mobilnik Galaxy S2 v prodajo za med. Apple uporabnike storitev mobilne telefonije pa trenutno razvaja z novim mobilnikom iPhone 4S.

Pametna mobilnika Apple iPhone 4S in Samsung Galaxy S2 sta si po strojni plati zelo podobna. Oba sta namreč opremljena z dvojedrnim procesorjem in digitalnim fotoaparatom ločljivosti osem milijonov točk. Ker je vrhunska mobilnika zaradi številnih specifik zelo težko neposredno primerjati, so se člani skupine ElectronicsBreak odločili preveriti njihovo trdnost. Testiranje je potekalo tako, da so pametna mobilna telefona spustili na tla iz dobrega metra.

Mobilnika sta na tla padla tako, da je bil zaslon najprej obrnjen navzgor in nato še proti tlom. Pri neobičajnem preizkusu trdnosti oziroma vzdržljivosti jo je pričakovano najbolje odnesel Samsung Galaxy S2. Malo prask na Samsungovem izdelku gre pripisati trdnemu plastičnemu ohišju in tako rekoč neuničljivemu steklu zaslona Gorilla Glass. Konkurenčni mobilnik iPhone 4S se je odrezal neprimerno slabše. Steklo novinca se je namreč precej poškodovalo. Videoposnetek preizkusa je na voljo na spletni povezavi http://goo.gl/HLw6M. Je preizkušanje potekalo v skladu z vašimi pričakovanju?

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku