Telefoni
11.03.2014 06:14

Deli z drugimi:

Share

Apple iOS 7.1 s podporo za avtomobile!

Mobilni operacijski sistem iOS 7.1 je žal mogoče namestiti le na novejše Applove mobilne naprave.
Mobilni operacijski sistem iOS 7.1 je žal mogoče namestiti le na novejše Applove mobilne naprave.

Podjetje Apple je zaključilo z razvojem težko pričakovanega mobilnega operacijskega sistema iOS 7.1, ki je brezplačno na voljo za prenos za lastnike pametnih mobilnih telefonov iPhone 4 in novejših, tabličnih računalnikov iPad 2 in novejših, tablice iPad mini in večpredstavnostnega predvajalnika iPod touch pete generacije. Novost pričakovano prinaša bogato paleto novosti, med njimi pa zdaleč najbolj izstopa funkcija CarPlay. Nova funkcija je namreč prilagojena okolju avtomobila, omogoča neposredno povezavo z digitalno asistentko Siri, dostopa do lastne glasbene zbirke in zunanjih glasbenih spletnih storitev, navigacijo preko sistema Maps, odgovarjanje na prejete klice in prostoročno pošiljanje sporočil. Funkcija Apple CarPlay bo sprva žal na voljo le za lastnike novih avtomobilov Mercedes-Benz, Volvo in Ferrari.

Digitalna asistentka Siri je bila v okviru mobilnega operacijskega sistema iOS 7.1 deležna prenove, saj odslej govor uporabnika sprejme v »obdelavo« šele v trenutku, ko uporabnik sprosti gumb »domov«. Novost se lahko pobaha še s številnimi popravki za programske hrošče in nekoliko dodelanim grafičnim vmesnikom. Med novimi funkcijami najdemo še samodejni vklop možnosti HDR pri fotoaparatu mobilnika iPhone 5S, nove možnosti za iTunes Radio in Calendar, izboljšano prepoznavo prstnih odtisov ter nekoliko hitrejše delovanje. Apple je v sistemu iOS 7.1 odpravil tudi napako, ki je povzročala samodejni ponovni zagon naprave.

Prenos in namestitev mobilnega operacijskega sistema iOS 7.1 lahko opravite kar neposredno na podprti Applovi mobilni napravi, pri čemer vam svetujemo uporabo brezžične povezave Wi-Fi, saj je namestitvena datoteka za mobilnike iPhone »težka« 1,4 gigabajtov, za tablične računalnike iPad pa kar 1,5 gigabajtov. Nadgradnjo lahko na Applovo mobilno napravo seveda namestimo tudi preko programa iTunes.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku