Računalništvo, telefonija
24.04.2017 06:20

Deli z drugimi:

Share

Apple bo za svoje izdelke uporabljal le še reciklirane surovine

Apple naj bi nekdaj postal povsem neodvisen od pridobivanja surovin!
Apple naj bi nekdaj postal povsem neodvisen od pridobivanja surovin!

Okoljevarstvena skupina Greenpeace je v najnovejši raziskavi izpostavila, da je podjetje Apple krepko napredoval na področju okolju prijaznih izdelkov in embalaž ter sprejemanja obnovljivih virov energije za napajanje svojih spletnih storitev. Kljub temu si je računalniški gigant zastavil cilj, da v bližnji prihodnosti pri proizvodnji svojih izdelkov ne bo uporabljal nobenih novih surovin. To dejansko pomeni, da bodo vsi njegovi izdelki izdelani iz recikliranih surovin. Podjetje Apple bo s tem postalo povsem neodvisno od pridobivanja surovin, saj je zavrženih elektronskih naprav in s tem surovin širom sveta več kot na pretek.

Za dosego želenega cilja bo seveda podjetja Apple moralo najprej vzpostaviti primerno dobaviteljsko verigo, ki mu bo omogočala proizvodnjo izdelkov z zgolj obnovljivih surovin in recikliranih materialov. Ker podjetje Apple potrebuje ogromne količine surovin, bo zastavljeni cilj težko doseči, ni pa nemogoče. Računalniški gigant se bo seveda osredotočal predvsem k zagotovitvi ključnih materialov iz obnovljivih virov, kot so na primer aluminij, baker, cink in volfram ter seveda tudi plastične mase. Kdaj bo podjetju Apple namera uspela še ni znano, za to pa bo zagotovo potrebnih kar nekaj let trdega dela in investicij.

Upajmo da bodo nameri podjetja Apple sledili tudi drugi večji proizvajalci elektronskih naprav. S tem bi lahko bil njihov vpliv na okolje znatno manjši, kot je trenutno.


Prijavi napako v članku