Računalništvo, telefonija
19.08.2018 07:55

Deli z drugimi:

Share

Apple bo pričel s prodajo očal za razširjeno resničnost v letu…

Očala za razširjeno resničnost podjetja Apple bodo naprodaj šele leta 2021.
Očala za razširjeno resničnost podjetja Apple bodo naprodaj šele leta 2021.

Navidezna in razširjena resničnost sta trenutno eden glavnih trendov tehnološkega razvoja. To je verjetno tudi razlog, zakaj pri Applu načrtujejo vstop na to področje. V to je prepričan tudi priznani analitik Ming-Chi Kuo iz analitskega podjetja KGI Securities, saj je napovedal, da bo Apple očala za razširjeno resničnost predstavil v teku leta 2020. Očala bodo prodajne police ugledala leto kasneje, kar pomeni, da jih bomo lahko kupili šele leta 2021.

Očala za razširjeno resničnost podjetja Apple naj bi vsebovala lastne visokoločljivostne zaslone s širokim vidnim kotom in podporo za prikaz tridimenzionalnih vsebin. Platforma pa naj bi slonela na povsem novem naprednem mobilnem procesorju, ki naj bi bil optimiziran za dolgo avtonomijo delovanja brez potrebe po pogostem polnjenju. Apple naj bi za očala pripravil celo lasten operacijski sistem, ki naj bi imel povsem spremenjen uporabniški vmesnik. Operacijski sistem naj bi bil opremljen z oznako rOS in naj bi bil prilagojen tako za glasovne ukaze kot za prepoznavo gibov glave.

Apple bo za ljubitelje večpredstavnostih vsebin v letu 2021 ponudil v prodajo skupno kar 10 milijonov tovrstnih očal. Ta pričakovano ne bodo poceni, saj naj bi zanje v Združenih državah Amerike morali odšteti okoli preračunanih 1.050 evrov, v evropskem prostoru pa okoli 1.200 evrov.


Prijavi napako v članku