Računalništvo, telefonija
22.11.2017 07:51

Deli z drugimi:

Share

Apple bo iPhone 5G pripravil s podjetjem Intel!

Apple in Intel naj bi pripravljala revolucionarni izdelek za podporo omrežju 5G.
Apple in Intel naj bi pripravljala revolucionarni izdelek za podporo omrežju 5G.

Ljubitelji mobilne telefonije že nestrpno pričakujejo prihod mobilnega omrežja 5G, ki naj bi uporabnikom bilo na voljo za komercialno uporabo leta 2019. To omrežje ima vsaj na papirju velik potencial za uspeh, saj naj bi ponujalo teoretične hitrosti prenosa do 20 gigabitov na sekundo. To bo kot nalašč za predvajanje videoposnetkov na zahtevo in ponujanje številnih novih mobilnih storitev.

Trenutno je na mobilno omrežje 5G zdaleč najbolj pripravljeno podjetje Qualcomm, saj je zanj pripravilo prvi modem s podporo hitremu mobilnemu omrežju Snapdragon X50. Kljub temu so se na spletu pojavila namigovanja, da naj bi podjetje Apple pri pripravi prvega pametnega mobilnega telefona iPhone 5G računalo na sodelovanje s podjetjem Intel. Čeprav je to v primerjavi s podjetjem Qualcomm v podrejenem položaju, ima več kot 1.000 inženirjev, ki naj bi že v bližnji prihodnosti predstavili čipovje, ki naj bi zagotavljalo energijsko učinkovit prenos podatkov v omrežju 5G.

Vodilni položaj na področju mobilnega omrežja 5G je ključno za uspeh podjetja Apple na področju mobilne telefonije, zato naj bi si s podjetjem Intel zagotovilo ekskluzivno pravico. Te modeme naj bi v pametnih mobilnih telefonih iPhone po vsej verjetnosti ugledali leta 2020, ko bo mobilno omrežje po vsej verjetnosti že dovolj razširjeno, da ga bodo uporabljali tudi običajni uporabniki.


Prijavi napako v članku