Strojna oprema
27.06.2008 11:09
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

AOC-jev 17-palčni profesionalec

Danes so v modi veliki širokokotni zasloni, zato je razvoj manjših modelov pri večini proizvajalcev potisnjen na stranski tir in podvržen predvsem cenovni ustreznosti ciljnih kupcev. Pri AOC-ju so se zato odločili, da tudi uporabnikom, ki so omejeni s prostorom, ponudijo vrhunski monitor. Model AOC 719Pa namreč po tehnični plati močno prekaša številne istovrstne pa tudi večje monitorje na tržišču.

Monitor klasičnega formata (4:3) se lahko pohvali z odlično matriko, ki prikazuje sliko v največji ločljivosti 1.280 x 1.024 točk. Ostrina prikazane slike je vrhunska, saj monitor zmore dinamično kontrastno razmerje do 10.000 : 1, sistem Dynamic Color Boost (DCB) pa poskrbi za njeno barvno pravilnost. Odzivni čas zaslona znaša vsega 5 ms, kar zagotavlja udobno delo ter igranje. Na novem AOC 719Pa bodo odlično vidni tudi filmi (svetilnost 400 cd/m?), pri predvajanju multimedijskih vsebin pa bosta do izraza prišla v zaslon vgrajena stereo zvočnika.

Profesionalni uporabniki cenijo predvsem ergonomijo zaslona in na tem področju se AOC 719Pa izkaže z odliko. Njegovo stojalo je moč nastavljati v višino do 11 cm, premore pa tudi t. i. funkcijo zasuka (do 90°). Monitor je opremljen tako z analognim (D-Sub) kot tudi digitalnim (DVI) priključkom za prikaz slike.

AOC 719Pa bo pri uvozniku za Slovenijo, podjetju ANNI iz Trzina, na voljo julija, priporočena prodajna cena pa znaša 179 evrov in že vsebuje DDV.


Prijavi napako v članku