Računalništvo, telefonija
10.08.2011 06:31
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Anonymous bo novembra uničil Facebook

Facebook naj bi kmalu doživel hud hekerski napad.
Facebook naj bi kmalu doživel hud hekerski napad.

Če ste socialni mreži Facebook ob registraciji računa zaupali vaše osebne podatke in imate na njej shranjene pomembne fotografije, jih čim prej prenesite na trdi disk računalnika in jih nato izbrišite. Še bolje bo, da izbrišete uporabniški račun. Trenutno najbolj priljubljena socialna mreža bo namreč kmalu doživela hud hekerski napad. Tega bo z vsemi razpoložljivimi sredstvi izvedla hekerska skupina Anonymous.

Največji svetovni hekerji so v izjavi za javnost sporočili, da bo komunikacijski medij, ki ga obožuje več kot 750 milijonov spletnih deskarjev, povsem uničen. S tem namenom so že pričeli novačiti hekerje širom sveta. Da bi v najkrajšem možnem času pridobili čim več privržencev, so na portalu YouTube objavili celo oglasno sporočilo. V njem naprošajo vse hekerske aktiviste, ki želijo zaščititi svobodo informacij, da 5. novembra uničijo Facebook.

Člani hekerske skupine Anonymous so se za napad odločili zato, ker verjamejo, da socialno omrežje Facebook prodaja osebne podatke uporabnikov ameriški vladi in tajnim službam. Celo Julian Assange, ustanovitelj spletne strani WikiLeaks, je prepričan, da ima ameriška obveščevalna agencija prost dostop do podatkov, kot so naslovi uporabnikov, njihove socialne povezave, imena in priimki, naslovi, lokacije, zasebna sporočila in podobno. Ta do njih kakopak dostopa brez sodne odredbe ali vednosti uporabnikov.

Čeprav se morda sliši neverjetno, da bi hekerska skupina Anonymous uničila Facebook, to vendarle ni povsem misija nemogoče. Ti so namreč že uspešno vdrli v strogo varovane informacijske sisteme zveze NATO, v številne policijske sisteme širom sveta, v informacijski sitem ameriškega zveznega preiskovalnega urada FBI in še bi lahko naštevali. Ali jim bo namera uspela, bomo »videli« 5. novembra. Do tedaj pa si lahko ogledate propagandni videoposnetek hekerske skupine Anonymous na spletni strani http://goo.gl/eYzt6.


Prijavi napako v članku