Operacijski sistemi
14.12.2012 17:35

Deli z drugimi:

Share

Android za igranje iger

eSfere je še ena igralna konzola, ki temelji na operacijskem sistemu Android.
eSfere je še ena igralna konzola, ki temelji na operacijskem sistemu Android.

Android iz dneva v dan postaja vse bolj priljubljena platforma za igranje iger. Pred časom smo tako doživeli debi prve Androidne igralne konzole Ouya (goo.gl/ZPQxR), za katero so avtorji na Kicstarterju zbrali več kot 500.000 ameriških dolarjev. Ob bok Ouyi pa se bo lahko kmalu postavila tudi konzola eSfere (goo.gl/bNxrv), katere zagonska sredstva avtorji zbirajo preko spletnega sistema IndieGoGou. Gre še za eno konzolo, ki temelji na ideji, da je igre, glasbo in filme preko Androida mogoče prenesti tudi na velike zaslone.

eSfere je zasnovana na Nvidijini mobilni platformi Tegra 3, ta pa bo razpolagala z 2 GB delavnega pomnilnika, 16 GB prostora za shranjevanje podatkov, HDMI izhodom, USB-jem (preko katerega je mogoče na konzolo spojiti tudi tipkovnico, miško in ostale periferne enote), Bluetoothom, WLAN-on in mrežnim konektorjem. Sama konzola bo imela obliko kupole, ta pa bo uporabnikom na voljo v sedem različnih barvah.

Še posebej zanimiva je igralna enota imenovana Touch & Play. Ta je opremljena z velikim na dotik občutljivega zaslonom, ki bo ohranila občutek igranja iger na telefonu. Avtorji konzole bodo ob tem plošček opremili s posebnim sistemom, s katerim uporabnikom ne bo potrebno odmikati oči iz zaslona. Uporabnikom bo na voljo tudi silikonski D-Pad, ki bo lahko igralni plošček pretvoril v povsem klasični gamepad. Če vam 16 GB integriranega prostora za podatke ne bo dovolj, potem boste lahko kupili tudi dodatni zunanji disk, na katerega bo mogoče shraniti kar 128 GB podatkov. Avtorji projekta želijo v naslednjih 41 dnevih zbrati približno 390.000 ameriških dolarjev.

Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

Prijavi napako v članku