Operacijski sistemi
01.11.2013 15:09

Deli z drugimi:

Share

Android 4.4 KitKat bo pohitril cenovno ugodne mobilnike!

Android 4.4 KitKat bo zmanjšal razdrobljenost med mobilnimi napravami, saj ga bo mogoče namestiti na vse pametne mobilnike z vsaj 512 megabajti pomnilnika. Novost je trenutno na voljo le za pametni mobilni telefon Google Nexus 5, kmalu pa ga bodo prejeli še lastniki naprav Nexus 4, Nexus 7 in Nexus 10.
Največje pridobitve z namestitvijo Androida 4.4 KitKat bodo bolj tekoče animacije in hitrejše delovanje mobilnih naprav.
Največje pridobitve z namestitvijo Androida 4.4 KitKat bodo bolj tekoče animacije in hitrejše delovanje mobilnih naprav.

Podjetje Google je skupaj s težko pričakovanim pametnim mobilnim telefonom Nexus 5 (http://bit.ly/G-nex5) predstavilo še mobilni operacijski sistem Android 4.4 KitKat. Novost prinaša manjše grafične spremembe nekaterih prednameščenih aplikacij ter nova ozadja in grafične podlage. Med novimi prednameščenimi aplikacijami najdemo oblačno storitev Google Drive, spletno beležnico Keep in mobilni pisarniški paket QuickOffice. Uporabniki bodo pri novosti zagotovo znali ceniti tudi bolj tekoče animacije in hitrejše delovanje operacijskega sistema.

Operacijski sistem Google Android 4.4 KitKat ima vse možnosti, da zmanjša razdrobljenost med mobilnimi napravami Android, saj ga bo mogoče namestiti na vse pametne mobilne telefone Android, ki razpolagajo z vsaj 512 megabajti sistemskega pomnilnika. Ker novost podpira tri nova tipala (geomagnetni rotacijski vektor, zaznavanje korakov in štetje korakov), je polno združljiva s pametnimi ročnimi urami, ki poganjajo prirejeno različico Androida. Android 4.4 KitKat v polni meri podpira brezstično tehnologijo NFC, ki je neposredno povezana z elektronsko denarnico Google Wallet in omogoča varno in zanesljivo brezstično plačevanje blaga in storitev.

Operacijski sistem Google Android 4.4 KitKat je trenutno na voljo le za pametni mobilni telefon Google Nexus 5. V prihodnjih nekaj tednih bo posodobitev na voljo še za pametni mobilni telefon Nexus 4 ter tablična računalnika Nexus 7 in Nexus 10, pri čemer se bo obvestilo o razpoložljivi posodobitvi prikazalo takoj, ko bomo napravo priključili na svetovni splet. Posodobitve pa žal ne bodo prejeli lastniki pametnih mobilnih telefonov Galaxy Nexus.

Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50

OSIR-ERPIS d.o.o.

Tehnološki park 24, 1000 Ljubljana, Tel: 041 740 273
Pomembno je izbrati pravega ponudnika programskih rešitev, kar pa ni vedno lahka izbira. Na srečo vam v podjetju OSIR-ERPIS d.o.o. olajšajo izbiro s svojo celovito ponudbo Oracle ... Več