Operacijski sistemi
14.02.2013 12:07

Deli z drugimi:

Share

Android 4.2.2 pristal na mobilnih napravah Nexus

Podjetje Google je pripravilo nadgradnjo na mobilni operacijski sistem Android 4.2.2 Jelly Bean. Ta pripomore k stabilnejšemu, hitrejšemu in varnejšemu delovanju pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov družine Nexus.
Mobilni operacijski sistem Android 4.2.2 Jelly Bean je trenutno na voljo le za Googlove mobilne naprave družine Nexus.
Mobilni operacijski sistem Android 4.2.2 Jelly Bean je trenutno na voljo le za Googlove mobilne naprave družine Nexus.

Dobra novica za vse, ki uporabljate mobilne naprave družine Nexus, saj je podjetje Google zanje pripravilo nadgradnjo na mobilni operacijski sistem Android 4.2.2 Jelly Bean. Čeprav novi sistem ne prinaša revolucionarnih novosti, se ga nedvomno splača namestiti, saj bomo z njim odpravili marsikatero nevšečnost, ki pesti našo mobilno napravo. Android 4.2.2 Jelly Bean na primer odpravlja težave, povezane s kakovostjo zvoka pri modrozobi povezavi, in sicer tako pri pametnih mobilnikih kot tabličnih računalnikih.

Mobilni operacijski sistem Android 4.2.2 Jelly Bean prinaša še vrsto drugih manjših popravkov, ki pripomorejo k stabilnejšemu, hitrejšemu in varnejšemu delovanju naprav družine Nexus. Nova različica sistema je opremljena z oznako »JDQ39«, namestitvena datoteka pa »zaseda« slabih 50 megabajtov prostora. Mobilni operacijski sistem Android 4.2.2 Jelly Bean trenutno žal še ni na voljo vsem uporabnikom pametnih mobilnikov in tabličnih računalnikov Nexus, bo pa dosegljiv najkasneje do konca februarja.

Posodobitev na Android 4.2.2 je sicer na voljo preko sistema OTA (Over The Air), kar pomeni, da za celoten postopek prenosa in namestitve poskrbi kar mobilna naprava sama. Sporočilo o nadgradnji bi se moralo pojaviti le nekaj trenutkov za tem, ko bomo vključili brezžično povezavo Wi-Fi oziroma 3G. Možnost nadgradnje lahko seveda preverimo tudi ročno. Tu najprej gremo v meni »Settings« oziroma »Nastavitve« in poiščemo »About phone« oziroma »Vizitka telefona«. Nato kliknemo na »Software update« oziroma »Posodobitev programske opreme« in na »Update« oziroma »Posodobitev«. Če posodobitev še ne bo na voljo, bo žal potrebno nanjo počakati še nekaj dni ali celo tednov.

Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

Prijavi napako v članku