Telefoni
16.11.2012 09:43

Deli z drugimi:

Share

Android 4.2 za vse naprave Google Nexus

Android 4.2 za vse naprave Google Nexus
Android 4.2 za vse naprave Google Nexus

Dobra novica za vse, ki si lastite pametni mobilni telefon ali tablični računalnik družine Nexus. Google je zanje namreč pripravil posodobitev na mobilni operacijski sistem Android 4.2 Jelly Bean. Strokovnjaki so si tu enotni, da se posodobitev splača. Novost namreč vsebuje vse varnostne in programske popravke za napake, ki so bile doslej odkrite pri njegovem predhodniku. Poleg tega ta prinaša še izboljšave v hitrosti delovanja. Novost je namreč opazno bolj odzivna od različice Android 4.1.2.

S posodobitvijo naprave na novi Android 4.2 Jelly Bean boste pridobili funkcijo »photo sphere«, ki nudi možnost zajemanja 360-stopinjskih panoramskih fotografij. Tu je na voljo tudi sistem, ki omogoča, da besede »tipkamo« z vlečenjem prsta po zaslonu. Največja pridobitev z namestitvijo operacijskega sistema Android 4.2 Jelly Bean pa je večuporabniški način dela. Ta namreč omogoča, da ima vsak uporabnik svojo domačo stran, ozadje, vidgete ter celo aplikacije in računalniške igre. Podatki posamičnih aplikacij in iger so med uporabniki »strogo« ločeni.

Posodobitev na Android 4.2 za pametne mobilne telefone in tablične računalnike družine Nexus (vključno z mobilnikom Galaxy Nexus) je na voljo preko sistema OTA (Over The Air). To pomeni, da bo za celoten postopek prenosa in namestitve poskrbela kar mobilna naprava sama. Sporočilo o nadgradnji bi se moralo pojaviti le nekaj trenutkov za tem, ko bomo vključili brezžično povezavo Wi-Fi oziroma 3G. Možnost nadgradnje lahko seveda preverimo tudi ročno. Tu najprej gremo v meni »Settings« oziroma »Nastavitve« in poiščemo »About phone« oziroma »Vizitka telefona«. Nato kliknemo na »Software update« oziroma »Posodobitev programske opreme« in na »Update« oziroma »Posodobitev«. Če posodobitev še ne bo na voljo, bo žal potrebno nanjo počakati še nekaj dni.

Vas zanima več iz te teme?
Google telefoni

Prijavi napako v članku