Telefonija
16.02.2024 06:44
Posodobljeno 3 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Android 15 le še vprašanje časa

O mobilnem operacijskem sistemu Android 15 je trenutno znanega bolj malo. Ta bo po vsej verjetnosti opremljen z napredno funkcijo za zagotavljanje zasebnosti.

Google je konec lanskega leta pripravil končno različico operacijskega sistema Android 14. Ta je uporabnikom mobilnih naprav Pixel prinesla številne novosti. Med vsemi pa gre izpostaviti predvsem funkcijo, ki omogoča sledenje mobilnim napravam tudi v primeru, da so te izključene. Pri tem je uporabljeno čipovje Bluetooth, ki je vedno aktivno. To oddaja lokacijo naprave, kar bo lastniku omogočilo, da jo najde, v primeru, da jo izgubi ali mu je ukradena.

Zanimiva noviteta mobilnega operacijskega sistema Android 14 pa je tudi možnost kloniranja nameščenih aplikacij. To v praksi pomeni, da je možno eno aplikacijo uporabljati v navezi z dvema uporabniškima računoma. Seznam aplikacij, ki jih je mogoče klonirati, določijo programerji podjetja Google. Večinoma gre tu za sporočilne programe, kasneje pa se bodo pridružili še druge mobilne aplikacije. Poleg tega novi Android 14 prinaša še bogato paleto novih možnosti.

A kot vse kaže bo kmalu na voljo prva zgodnja poskusna različica njegovega naslednika. Tu seveda govorimo o Googlovem mobilnem operacijskem sistemu Android 15. Ta bo namenjen programerjem in tistim, ki obožujejo novosti. Novost bo namreč relativno nestabilna pri delovanju in polna programskih napak. Kljub temu pa so poznavalci prepričani, da bo novosti prinesla kar nekaj uporabnih novosti, ki bodo navdušile mnoge.

O mobilnem operacijskem sistemu Android 15 je trenutno znanega bolj malo. Ta bo po vsej verjetnosti opremljen z napredno funkcijo za zagotavljanje zasebnosti. Aplikacijam bo dejansko dana možnost »skrivanja« fotografij in drugih občutljivih podatkov na način, da bodo ti dostopni le lastniku. Več o Androidu 15 pa bo znanega kmalu.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
android

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178
Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,