Računalništvo, telefonija
01.03.2012 17:04
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Analiza spletne strani Trener.si

V sodelovanju z Računalniškimi novicami je podjetje Red Orbit analiziralo izbrane spletne strani ter s kritikami in nasveti ponudilo smernice, kako spletno stran še izboljšati, da bo sledila razvijajočim se trendom iskalnega marketinga in dobre uporabniške izkušnje.
Analiza spletne strani Trener.si
Analiza spletne strani Trener.si

Pri spletni strani Trener.si pogrešamo bolj dodelan spletni nastop. Spletna stran trener.si se na spletu srečuje s kar precej konkurence. Vsebinsko sicer ponuja precejšno širino, ki jo dodatno podpirajo s povezavami na sorodne vsebine, vendar pa kljub temu pogrešamo bolj dodelan spletni nastop.

Vsebine je na spletni strani dovolj, je dobro strukturirana in razmeroma pregledna, na žalost pa se je ustavilo pri vsebinski dodelavi naslovov in meta podatkov. Naslovi spletne strani so sicer unikatni, vendar so nedodelani ter s tem odbijajo uporabnika in znižujejo položaj spletne strani na iskalnikih. Stran potrebuje tudi več vhodnih povezav, saj se želi poziconirati v izredno konkurenčni niši. HTML koda ni validirana po standardih W3C, prav tako pa na spletni strani manjkajo optimizirane meta oznake. Vsebina na spletni strani je kljub svojemu obsegu, na žalost, daleč od optimizirane. Naslovi znotraj vsebine se uporabljajo na napačen način, pogrešamo pa tudi pravilno uporabo odebeljenega besedila.

Posledično se spletna stran na spletnih iskalnikih ne uvršča med najboljše rezultate.

Ocena optimiziranosti spletne strani: 5/10

+ Starost domene

+ Količina vsebine

+ Uporaba statičnih URL naslovov

– HTML koda ni validirana

– Malo vhodnih povezav

– Slaba vsebinska optimizacija

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem RED ORBIT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri RED ORBIT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem RED ORBIT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku