Računalništvo, telefonija
11.07.2011 09:09
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Amis s celovito ponudbo naprednih varnostnih rešitev

Družba Amis, ki že skoraj desetletje trži varnostne rešitve F-Secure za poslovne in domače uporabnike, je razširila svojo ponudbo naprednih varnostnih rešitev na področje večfunkcijskih požarnih zidov ter zanesljivega varnostnega shranjevanja in obnove podatkov. Amis je namreč postal distributer francoskega podjetja NETASQ ter partner švicarskega podjetja iStor. Amis bo omenjene rešitve tržil tudi na Hrvaškem, v Srbiji, Črni gori ter na Kosovu.
Amis je postal distributer francoskega podjetja NETASQ
Amis je postal distributer francoskega podjetja NETASQ

Amis je svojo paleto varnostnih rešitev dopolnil z varnostnimi rešitvami in storitvami podjetij NETASQ ter iStor. NETASQ je rastoče in inovativno zasebno varnostno podjetje, ki se osredotoča na doseganje najvišje ravni varovanja omrežij podjetij vseh velikosti. NETASQ je razvil edinstveno paleto večfunkcijskih požarnih zidov (UTM), katerih mehanizem preprečevanja vdorov združuje različne vrste zaščite, prilagojene različnim tipom varnostnih groženj. Lastno razvit operacijski sistem ASQ (Active Security Qualification) pri odkrivanju in blokiranju nevarnosti upošteva najrazličnejše protokole ter opravlja številne vedenjske analize paketov in programskih kod. Poleg več baz z definicijami groženj ta večstranski pristop zagotavlja odločno prednost v varovanju podjetij in ustrezno zaščito še preden se pojavijo nove grožnje (t. i. zero-day zaščita). Večfunkcijski požarni zidovi NETASQ, ki se znajo samodejno posodabljati, ne zaustavljajo samo spletnih napadalcev, hekerjev ter vohunskih programov, temveč uporabnike ščitijo tudi pred spletnimi prevarami in krajo identitete. Netasq je tudi edini proizvajalec požarnih zidov, ki ima varnostne certifikate EU Restricted, NATO Restricted in EAL4+ certification.

Švicarsko varnostno podjetje iStor je specializirano na področju varne hrambe in obnove podatkov, kjer je razvilo rešitev iStor DataVault (iStor DV). Ta podjetjem omogoča popolno in enostavno zaščito podatkov v realnem času, tako lokalno kot tudi na oddaljenih lokacijah. iStor DataVault premore zanesljivo, centralizirano rešitev za varnostno kopiranje, ki odgovornim za IT in lastnikom podjetij odpravi vsakršne skrbi povezane z zaščito najpomembnejšega imetja njihovih organizacij – njihovih podatkov.

Rešitev iStor DV je zasnovana za kar najvišjo raven varnosti in zanesljivosti. Ponuja izredno zmogljive funkcije za optimizirano varnostno kopiranje in obnovo podatkov ter podjetjem pomaga zagotoviti skladnost hrambe podatkov z zakonodajo. iStor DV poenostavlja vse vidike zaščite podatkov, od enostavne izvedbe in samodejnega delovanja do takojšnje zaščite oz. prenosa podatkov na zunanjo lokacijo in hitre obnove. Izredno učinkovito stiskanje in preprečevanje podvajanja podatkov (deduplikacija) na globalni ravni bistveno znižata čas, potreben za varnostno kopiranje, porabo prostora in porabo pasovne širine omrežja. Funkcija preprečevanja podvajanja podatkov deluje na ravni celotne organizacije, vključno z oddaljenimi pisarnami in mobilnimi uporabniki. Preverjanje celovitosti podatkov s funkcijo samodejnega obnavljanja pa zagotavlja, da so podatki vedno točni.

»Dejstvo je, da se sodobna podjetja soočajo z enakimi grožnjami kot banke in multinacionalke, ne premorejo pa enakega nivoja zaščite, sredstev in zaposlenih za reševanje vseh težav, ki se pri tovrstnih napadih lahko pojavijo. Zato velja poslovanje zaščiti s proaktivnimi varnostnimi rešitvami ter poskrbeti za ustrezno in varno hrambo poslovnih podatkov. Amis je svoj nabor varnostnih rešitev dopolnil z rešitvami in storitvami, ki zagotavljajo najnaprednejšo varnost z najvišjo stopnjo odpornosti na grožnje. Obenem smo poskrbeli, da je skupen strošek lastništva varnostnih rešitev sprejemljiv tako za mala kot velika podjetja,« je povedal Boštjan Košak, direktor družbe Amis.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Amis, d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Amis, d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Logo Amis

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Amis, d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku