Računalništvo, telefonija
16.06.2006 07:59
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Amis prodan

Mariborsko podjetje Amis, vodilni alternativni telekomunikacijski operater v Sloveniji, je dobil nova lastnika. To sta tuja finančna sklada; belgijski KBC Private Equity in francoski sklad Iris Capital.

Skupina Amis je v zadnjih petih letih dosegala več kot 50-odstotno letno rast in je lani ustvarila za 14,5 milijonov evrov prometa. V želji, da bi stopnja rasti bila enaka oziroma še višja, je družba potrebovala dotok svežih kapitalskih virov in je v skladu s tem poiskala nove investitorje. Z novima finančnima partnerjema se bo skupina Amis lahko dodatno razvijala in posledično slovenskim uporabnikom IT tehnologij v kratkem ponudila zanimive in edinstvene storitve.


Novi lastniki menijo, da ima Amis odlične možnosti, da postane vodilni ponudnik širokopasovnih dostopov do interneta v Sloveniji.

Boštjan Košak, direktor skupine Amis, je ob prodaji povedal naslednje: »Amis bo v prihodnje še bolj usmerjen v izgradnjo lastne infrastrukture, v smislu razvezave lokalne zanke, optike in brezžičnih tehnologij. Z zagotovljenimi investicijskimi sredstvi novih lastnikov je zagotovljena podlaga za takšen razvoj. Skupina Amis v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji že sedaj zagotavlja zaposlitev približno 100 ljudem, za udejanjanje začrtane strategije pa načrtujemo najmanj podvojitev števila zaposlenih. Naš cilj ostaja uporabnikom zagotoviti preprosto uporabo tehnološko najsodobnejših telekomunikacijskih storitev po ugodnih cenah.«

Tuja naložbenika vidita velike možnosti za rast in razvoj Amisa, predvsem po zadnji regulaciji in liberalizaciji trga telekomunikacij v Sloveniji. Prav zato ima Amis zelo dobro izhodišče za izkoriščanje tržnih možnosti na področju nekdanjih jugoslovanskih republik in v celotni regiji.


Prijavi napako v članku