Operacijski sistemi
08.01.2013 15:35

Deli z drugimi:

Share

Ameriško obrambno ministrstvo obljubilo zvestobo Windowsu 8

Ameriško ministrstvo za obrambo je z Microsoftom sklenilo licenčno pogodbo za operacijski sistem Windows 8 v višini kar preračunanih 470 milijonov evrov. Vanjo so vključeni še pisarniški paket Office 2013, portal Sharepoint 2013 Enterprise ter možnosti dostopa do oblačnih spretnih storitev.
Microsoft je ameriško ministrstvo za obrambo uspel prepričati, da je Windows 8 prava izbira za njihove zaposlene.
Microsoft je ameriško ministrstvo za obrambo uspel prepričati, da je Windows 8 prava izbira za njihove zaposlene.

Čeprav je bilo v dobrem mesecu dni po izidu Oken 8 prodanih več licenc kot za operacijski sistem Windows 7, so trgovci z njim vse prej kot zadovoljni, saj jim je v lanskem decembru uspelo prodati kar za petino računalniških sistemov manj kot v enakem obdobju lani (http://goo.gl/6jXED). Podatki o slabi prodaji računalnikov s prednameščenim operacijskim sistemom Windows 8 pa očitno prav nič ne skrbijo vodilne ameriškega ministrstva za obrambo (US Department of Defense), saj so ti z Microsoftom podpisali licenčno pogodbo v višini kar preračunanih 470 milijonov evrov (http://goo.gl/rgCdx).

Ameriško ministrstvo za obrambo bo operacijski sistem Windows 8 namestilo na skupno 75-odstotkov osebnih računalnikov in prenosnikov zaposlenih. Ti bodo deležni tudi najnovejšega pisarniškega paketa Office 2013, večnamenskega portala Sharepoint 2013 Enterprise ter možnosti dostopa do oblačnih spretnih storitev iz katerekoli podprte naprave in na katerikoli lokaciji na modrem planetu. Microsoft ob tem zagotavlja, da bo za varnost dobro poskrbljeno, saj bodo na voljo sodobni varnostni sistemi.

Microsoft si od licenčne pogodbe z ameriškim ministrstvom za obrambo obeta še pridobitev ekskluzivnega certifikata »Army Golden Master and Air Force Standard Desktop Configuration« za operacijski sistem Windows 8. S tem bo računalniški gigant seveda precej lažje tržil novi operacijski sistem še preostalim vojskam oziroma državam zaveznicam širom sveta.

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku